OPOZICIJA NA NOGAMA: Gašić na čelo BIA? Presedan, apsurd, poigravanje!
Foto: Nebojša Mandić

protive se...

OPOZICIJA NA NOGAMA: Gašić na čelo BIA? Presedan, apsurd, poigravanje!

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da bivši ministar odbrane Bratislav Gašić nema kvalifikacije da bude direktor BIA

Objavljeno:

Radulović je novinarima u skupštini povodom najave da bi Gašić mogao da dođe na mesto direktora BIA rekao da se ide iz jedne apsurdne situacije u drugu ocenjujući da se predsednik vlade i SNS "poigrava" sa građanima.

- Ako se to ispostavi da je tačno, a ono što smo videli do sada jeste tačno, gde smo dobili 'vazduhoplova' da nam vodi Koridore, ovo je još jedno stranačko postavljenje - rekao je Radulović.

foto: routers

Poslanik DS i član Odbora za kontrolu službe bezbednosti Radoslav Milojičić smatra da je od toga ko će biti direktor BIA problematičnije to što će možda prvi put u istoriji visoki stranački funkcioner biti na tom mestu. - To je direktno mešanje SNS. Da li će BIA direktno služiti za razručanavanje sa svim ljudima koji drugačije misle i drugačije govore - upitao je on i podsetio da još uvek, kako kaže, nisu razjašnjene okolnosti helikopterske nesreće dok je Gašić bio ministar odbrane, a u kojoj je poginulo sedmoro ljudi. Ocenio je da je veliki problem to što će BIA biti direktno podređena SNS, a to, kako tvrdi, ne postoji nigde u razvijenim zemljama. Za radikale je manje važno to ko će biti na čelu agencije od toga da počnu da se rešavaju nagomilane afere i nerešena ubistva. Milorad Mirčić iz te partije podseća da je u Srbiji ubijen predsednik vlade Zoran Đinđić, a da se BIA “do danas nije pomerila sa mrtve tačke”. Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da će to biti presedan - da član predsedništva stranke postane direktor BIA, tvrdeći da toga "nije bilo ni kod Tita, Rankovića, ni u Sovjetskom savezu, KGB-u..."

foto: Filip Plavčić

- Ako se to desi, to je još jedan dokaz da Srbija srlja u ponor i da je apsolutizam Aleksandra Vučića došao do vrlo visokog nivoa i da tu treba ozbiljna ekipa, ozbiljan front političke organizacije koja će sprečiti propadanje Srbije, jer mi ovako idemo iz apsloutizma u diktaturu - tvrdi Živković.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.