Ja da dam ostavku? Ne pada mi na pamet: Maja Gojković osula po opoziciji i žestoko uzdrmala Parlament
Foto: Fonet

oštro

Ja da dam ostavku? Ne pada mi na pamet: Maja Gojković osula po opoziciji i žestoko uzdrmala Parlament

Predsednica parlamenta, Maja Gojković, stavila je poslanicima do znanja da neće dati ostavku, poručivši prisutnima da ne moraju da je vole, ali da moraju da je uvažavaju

Objavljeno:

U žustroj raspravi danas u Skupštini Srbije sa poslanicima DS, predsednica parlamenta, Maja Gojković, poručila je da joj ne pada na pamet da podnese ostavku na funkciju.

-Ni na kraj pameti mi ne pada da podnesem ostavku onima koji imaju jedan, pet ili 14 posto - poručila je Gojković, nakon što je poslanica DS Aleksandra Jerkov negodovala što reč nisu dobili poslanici opozicije koji su hteli da reklamiraju povredu Poslovnika, jer po, navodi, obrazloženju predsednice, nije bilo vremena.

Nema novog premijera: Srbija u avgustu ponovo izlazi na izbore

Jerkov, poslanica DS stranke, koja traži raspravu o razrešenju Gojkovićeve, pozvala je predsednicu parlamenta da, kako kaže, ne krši Poslovnik, te da podnese ostavku ako nema vremena da vodi sednicu.

Gojković se izvinila poslanicima koji, kako kaže, svakog dana slušaju da neki poslanici vređaju premijera Aleksandra Vučića i potpredsednika vlade Nebojšu Stefanovića, time što kažu da oni rade po direktivama ubica.

foto: Fonet

- To slušamo svaka tri, četiri dana prilikom utvrđivanja dnevnog reda. Ćutim satima i trpim uvrede na račun ljudi koji sigurno ne rade po diktatu ubica, ali ima dokaza ko se družio sa njima. Nemojte da me vređate - rekla je Gojković na navode Jerkov da krši Poslovnik.

Povodom navoda poslanice DS Maje Videnović o ciničnom obraćanju predsednice, Gojković joj je izrekla opomenu zbog nedoličnog ponašanja, te vidno iznervirana poručila da neće više da trpi iživljavanje pojedinih poslanika.

Titula Vučićevog naslednika donosi mi probleme: Selaković o novim funkcijama koje mu pripisuju

- Da li sam maliciozna ili oštrija, ostavite to za diskusiju na vašim partijskim forumima. Nemojte da me vređate. Ne moramo da se volimo, ali moramo da se uvažavamo - poručila je Gojković svim poslanicima opozicije.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.