Nema novog premijera: Srbija u avgustu ponovo izlazi na izbore
Foto: fonet

opet glasanje?

Nema novog premijera: Srbija u avgustu ponovo izlazi na izbore

Srbiju u avgustu očekuju vanredni parlamentarni izbori!

Objavljeno: 07:59h

Ko će zasesti u fotelju premijera Srbije nakon što Aleksandar Vučić preuzme dužnost predsednika države, čini se da će odluku doneti građani na biralištima, ekskluzivno saznaje „Alo!”.

- Iako ovih dana svi čekaju da izabrani predsednik Aleksandar Vučić odluči kome će poveriti premijerski mandat, to se, ipak, neće dogoditi. Ni Ana Brnabić, ni Ivica Dačić neće biti imenovani za predsednika aktuelne vlade, iako ovih dana važe za glavne favorite - navodi naš dobro obavešteni izvor i ističe da Vučić ozbiljno razmišlja da raspiše vanredne parlamentarne izbore krajem leta, tačnije za avgust.

- Vučić trpi veliki pritisak unutar partije. Postoji jaka struja u taboru naprednjaka koja insistira na tome da novi premijer bude baš iz te stranke. Srpska napredna stranka je najjača stranka i smatraju da tako bitna funkcija u državi treba da pripadne upravo njima. Idejom da na to mesto dođe lider socijalista Ivica Dačić nisu oduševljeni. Ali ni unutar SNS-a ne postoji konsenzus o Vučićevom nasledniku jer svako misli da je zaslužniji od onog drugog.

Socijalisti pak očekuju imenovanje Dačića jer smatraju da su upravo oni doprineli Vučićevoj pobedi na predsedničkim izborima.

foto: Fonet

Što se tiče Ane Brnabić, uticajne konzervativne struje unutar zemlje ne slažu se s tim da osoba koja je homoseksualno orijentisana bude imenovana za predsednicu Vlade i vrše pritisak na premijera. Naravno, on ne obraća pažnju na ovakve ultimatume, ali ozbiljno razmišlja o tome da nikome ne ostavlja blanko svoju fotelju.

Naime, ova vlada je izabrana upravo na krilima njegove popularnosti u narodu i Vučić ne želi da snosi odgovornost za eventualne loše poteze koje bi onaj koga on predloži mogao da vuče. Stoga veoma ozbiljno razmišlja da predloži nove parlamentarne izbore, pa da Vladu vodi onaj ko na njima ostvari trijumf.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.