Vučiću spremaju Titov kabinet: Ipak postoji jedna začkoljica
Foto: Filip Plavčić

rekonstrukcija SIV-a

Vučiću spremaju Titov kabinet: Ipak postoji jedna začkoljica

Titov kabinet je dotrajao i bez ventilacije, tako da će budući premijer morati da sačeka na useljenje u predsednički kabinet

Objavljeno: 09:59h

Novi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ipak će imati kabinet u zgradi Palate Srbije, ali se on u njega neće useliti odmah po inauguraciji zbog rekonstrukcije dela zdanja.

foto: Profimedia

Kako saznajemo, veliki problem je i nekadašnji kabinet Josipa Broza Tita, u kojem ne postoji ni ventilacija ni sistem za hlađenje, pa bi on morao da se adaptira za normalno funkcionisanje novog predsednika i njegovog tima. Podsetimo, kako je Kurir već pisao, Vučić će, po svemu sudeći, biti u Titovom kabinetu.

Titula Vučićevog naslednika donosi mi probleme: Selaković o novim funkcijama koje mu pripisuju

Za renoviranje dela zgrade, planom nabavki Uprave za zajedničke poslove za 2017, država izdvaja 20.600.000 dinara, to jest 166.129 evra.

Prema rečima izvora Kurira, rekonstrukcija je neophodna jer je sve dotrajalo:

- Na primer, sistem za ventilaciju je još iz Titovog vremena. Kancelarije su se rashlađivale tako što se led stavljao u jednu prostoriju, pa se odatle uključivao sistem za hlađenje. Taj sistem mora da se menja, ali i mnoge druge stvari.

Vučić: Zaev ne bi želeo da govorim šta mislim o njemu

U planu nabavki navedeni su radovi na prilagođavanju termotehničkih instalacija - u cilju prelaska sa mazuta na lož-ulje, vrednosti devet miliona dinara, kao i sanacija hidroizolacije krovnih površina, ukupne vrednosti 1,6 miliona. Još četiri miliona dinara biće dato na sanaciju spoljne hidrantske mreže. Za izradu zvučne barijere oko rashladne kule objekta SIV 3 planirano je da se izdvoji milion dinara, a isto toliko biće izdvojeno i za sanaciju ravnih krovova i nadstrešnica objekta SIV 3.

Za renoviranje zgrade Vlade trebaće još 38,5 miliona dinara Osim Palate Srbije, država planira radove i na delu svojih drugih objekata ukupne vrednosti 38.590.000 dinara, to jest 311.209 evra. Tako će za sanaciju krovnih površina na objektu u Nemanjinoj 11 biti izdvojeno 2.600.000 dinara, a na radove na sanaciji instalacije vodovoda i kondenza još 2.600.000 dinara. Daleko više novca biće izdvojeno za zgradu u Nemanjinoj 22-26, i to za sanaciju dela građevinske bravarije 4.000.000 dinara, za sanaciju platoa iznad garaže u dvorištu 1.600.000 dinara, a za adaptaciju sanitarnih čvorova još 2.600.000 dinara.

Rekonstrukcija Palate Srbije obuhvatiće i uređenje pres-sale, a vrednost radova biće dva miliona dinara. Ista suma biće data na sanaciju korita fontane ispred Palate Srbije.

Radnici KBC Dragiša Mišović u strahu: Za zatvaranje čuli od medija, ne dozvolite da se ovo desi!

Uz ovih 20,6 miliona planirano je i izvođenje građevinsko-zanatskih radova u objektima republičkih organa, i to za 10 miliona dinara, kao i izvođenje stolarskih radova u objektima republičkih organa u vrednosti od 600.000 dinara.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.