Vučić: Zaev ne bi želeo da govorim šta mislim o njemu
Foto: Ap, Reuter

ne može oštro

Vučić: Zaev ne bi želeo da govorim šta mislim o njemu

Premijer je rekao da nije dobio odgovor od Zaeva kada se Srbija ponašala nacionalistički, a da veruje da ne bi ni dobio odgovor.

Objavljeno:

Zoran Zaev ne bi želeo da govorim šta mislim o njemu. Niti želim niti mogu da odgovorim oštro, iako bi to neki možda želeli. On predstavlja drugu partiju po snazi u Makedoniji. Sudićemo po delima, a meni ne smeta što me uvredio, izjavio je predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Premijer je rekao da nije dobio odgovor od Zaeva kada se Srbija ponašala nacionalistički, a da veruje da ne bi ni dobio odgovor.

Inače, Zaev, kome je juče predsednik Makedonije uručio mandat za sastav nove vlade, rekao je juče za N1 da mu je neprijatno na koji način Srbija komentariše zbivanja u Makedoniji, ali da će se on truditi da ima dobre odnose s Beogradom. "Vidite, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom 'makedonskom scenariju'. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji", rekao je Zaev.

Komentarišući tu izjavu, Vučić je u Odžacima rekao da mu ne smeta "kada ga vredja" mandatar za sastav makedonske vlade Zoran Zaev, već da ga "jedino interesuje da Srbiju ostave na miru". - Ne bih da komentarišem odnose u Makedoniji. Meni ne smeta što me je vredjao, za mene je važno kako ćete da se donosite prema Srbiji. ;Ako sam kritikovao Makeodniju, kritikovao sam zato što su glasali za ulazak Kosova u UNESKO - rekao je Vučić.Vučić je kazao da će videti kako će Makedonija pstupiti na novom glasanju o prijemu Kosova u tu organizaciju UN.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.