I TOMA DOBIO ORDEN!  Lukašenko uručio Nikoliću znamenito priznanje! (FOTO) (VIDEO)
Foto: ap

državnA nagradA Belorusije

I TOMA DOBIO ORDEN! Lukašenko uručio Nikoliću znamenito priznanje! (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u Minsku uručio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikolić državnu nagradu Belorusije — Orden prijateljstva naroda

Objavljeno:

Nikolić i Lukašenko, na čiji poziv je predsednik Srbije doputovao u radnu posetu Belorusiji, imali su bilateralni sastanak.

Predsednik Nikolić je, u pratnji predsednika Minskog gradskog izvršnog komiteta Andreja Šoreca, obišao Trg pobede u glavnom gradu Belorusije i položio venac na Spomenik pobede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Srbija je spremna da zajedno sa Belorusijom izađe na tržišta trećih zemalja, izjavio je predsednik Nikolić tokom posete Minsku.

foto: ap

- Za nas nema prepreka za izlazak na tržište Evroazijskog ekonomskog saveza i tržište EU. Mi sa tim tržištima apsolutno ravnopravnu saradnju - i sa Istokom i sa Zapadom - navodi Nikolićeve reči agencija Belta.

Uzimajući u obzir tu činjenicu, po mišljenju srpskog predsednika „nema problema i za izlazak tamo naših zajedničkih proizvoda". Belorusija takođe računa na dalju pozitivnu saradnju.

(Espreso.co.rs / sputnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.