ZLATIBOR proglašen SLOBODNOM TERITORIJOM!  Osvanuli buntovnički bilbordi u Čajetini! (FOTO)
Foto: Twitter / Milan Stamatovic

ne stišava se

ZLATIBOR proglašen SLOBODNOM TERITORIJOM! Osvanuli buntovnički bilbordi u Čajetini! (FOTO)

Širom opštine Čajetina osvanuli su bilbordi sa istom parolom kao i pre pet i po godina: „Stop republičkoj diskriminaciji – Zlatibor slobodna teritorija“
Objavljeno: 14:07h

Iza poruka, na kojima je precrtana zatamljena figura premijera i izabranog predsednika države Aleksandra Vučića, stoji opština Čajetina koja je i na ovaj način izrazila nezadovoljstvo „prema državi koja diskriminiše lokalnu samoupravu u kojoj ne vlada SNS“.

Kao primarni povod ovome je, kažu u Čajetini, je opstrukcija gradnje panoramske gondole preko Zlatibora od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Drugi razlog je pokretanje procedure da se deo Zlatibora proglasi parkom prirode, za šta Čajetinci tvrde da Ministarstvo poljoprivrede želi da spreči velilke investicije na delu planine predviđenom za nove turističke sadržaje.

INTERVJU MILAN STAMATOVIĆ: Zlatiborca ne možete kupiti ni za milion evra, a ne 1.000 dinara i sendvič! Vučić nikad neće pobediti ovde!

Drugačije „dizajnirani“, ali sa doslovce istom porukom, bili su izlepljeni novembra 2011. kada je državu vodila Vlada Mirka Cvetkovića.

Ondašnji i aktuelni predsednik opštine Milan Stamatović tada je objasnio da su bilbordi izraz revolta „protiv gašenja lokalnih medija, nedobijanja novca za sanaciju štete od poplava i grada iz republičkog budžeta za elementarne nepogodie, smanjenje transferih sredstava od Republike i čekanje na dobijanje saglasnosti na Plan generalne regulacije Zlatibora“.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.