Ovo su momci koji su gađali filozofa Levija tortom u glavu! OTKRILI SU NAM I ZAŠTO! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Fonet

torta i jaja za FRANCUZA!

Ovo su momci koji su gađali filozofa Levija tortom u glavu! OTKRILI SU NAM I ZAŠTO! (VIDEO)

- Levi je bio zagovornik NATO bombardovanja, mora da se reaguje kada jedan takav čovek gostuje u našoj zemlji - kažu oni!
Objavljeno: 16:28h

O jučerašnjem napadu na Bernar Anri Levija pisali su gotovo svi mediji. Naime, grupa komunista gađala je tortom i jajima francuskog filozofa.

SKANDAL U BEOGRADU: Komunisti napali francuskog filozofa Levija! (VIDEO)

Ko su akteri ovog događaja i ko je "devojka" koja je filozofu zalepila tortu u lice?

Ugostili smo mladiće iz Nove komunističke partije Jugoslavije. Na intervjuu o napadu na Levija na pitanja su odgovarali Bogdan Ninković, Milan Petković i Aleksandar Đenić.

Pogledajte šta su nam rekli o incidentu:

Zašto ste gađali Anri Levija?

- Zato što je to bio čovek koji je bio zagovornik NATO bombardovanja na SRJ, i on je isticao, kada je počela ta zločinačka agresija na našu zemlju, da je trebalo bombardovati osam godina ranije. Mora da se reaguje kada jedan takav čovek gostuje u našoj zemlji. To je bio osnovni razlog.

foto: Filip Plavčić

Zašto baš tortom?

Torta je simboličan gest kad je Levi u pitanju, ovo njemu nije prvi put da ga gađaju tortom. On je kontroverzni filozof i nije baš voljen u progresivnom svetu, tradicija je da ga gađaju tortom.

Od čega je bila torta, imate li recept?

Od čokolade i šlaga, torta je kupovna, nemamo recept.

foto: Filip Plavčić

Momci su nam otkrili i da je ovo bila simbolička akcija, jedan gest protesta, i da niko tu nije fizički nasrnuo na bilo koga.

- Policije nije bilo u blizini, nismo imali problem sa njima. Nije nas napao Levi, već obezbeđenje, koje je fizički nasrnulo na nas - kaže jedan od sagovornika Espresa.

Kažu da su Srbi ispali inovativni, jer su Leviju pored torte priredili i gađanje jajima.

Kome bi još voleli da zafrljače tortu u lice, šta misle o srpskoj levici oličenoj u politikama Dačića i Vulina, i ko je prava svetska levica, otkrili su u intervjuu Espresu.

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.