MISTERIOZNI IZLETI U TUNIS SRPSKIH DIPLOMATA U LIBIJI: Pre dve godine oteto i ubijeno dvoje, sad poginuo ambasador!
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/PANCEVO RTV/Kurir

šta su tražili tamo?

MISTERIOZNI IZLETI U TUNIS SRPSKIH DIPLOMATA U LIBIJI: Pre dve godine oteto i ubijeno dvoje, sad poginuo ambasador!

Pitanje koje se nameće: Koji je to "opravdan razlog" zbog kojeg su ambasador, a ranije i oteti i ubijeni službenici ambasade, često išli u Tunis, preko područja koje kontrolišu izuzetno opasni ekstremisti?
Objavljeno: 13:02h

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica umro je jutros u bolnici u Susu u Tunisu, posle saobraćajne nesreće koje doživeo u ovoj državi na severu Afrike.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, ambasador je bio na "opravdanom službenom putu u Tunisu". Nikakvi dodatni detalji o ovome nisu objavljeni.

Pitanje koje se isprva ne nameće je "koji je to 'opravdan razlog' zbog kojeg je ambasador išao u Tunis"? Ranije je, da podsetimo, govoreno da se mnoštvo "diplomatskih aktivnosti" ambasade Srbije u Libiji odigrava upravo u Tunisu.

foto: tripoli.mfa.gov.rs

Ipak, ovo pitanje se i te kako nameće kad se setimo drame naših diplomata u Libiji od pre godinu i po, i kad se prisetimo preporuke BIA da se zbog loše bezbednosne situacije zatvori ambasada u Libiji, te znanja da deo puta kojim se ide do Tunisa kontrolišu opasni ekstremisti.

Podsetimo, tada, u novembru 2015. godine, u gradu Sabrata u Libiji oteti su službenici naše ambasade Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić. Ovaj grad se, inače, nalazi na severozapadu Libije, na putu ka Tunisu. Slađana i Jovica su, otkriveno je kasnije, takođe išli u Tunis, baš kao i ambasador Potežica, kad je doživeo nesreću.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.