VUČIĆ VOKERU: Je l' ti to nama pretiš? Nemoj više da nam pretiš!
Foto: Beta, Youtube/AP

zastupa veliku albaniju!

VUČIĆ VOKERU: Je l' ti to nama pretiš? Nemoj više da nam pretiš!

"To je isti čovek zbog koga su sproveli agresiju na Republiku Srbiju. To je isti čovek! To je taj čovek koji se sada zalaže za "Veliku Albaniju" i to otvoreno kaže. On to više i ne krije"
Objavljeno: 09:27h

"Ceo svet sada ima dokaze na tacni da je Vilijam Voker velikoalbanski lobista i da se i kao šef OEBS na Kosovu i Metohiji zalagao za ostvarenje tog projekta. Srbija će na svakom mestu i na svakom nivou iznosti ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na KiM već borba protiv Srbije i stvaranje Velike Albanije".

To je ekskluzivno za Sputnjik izjavio Aleksandar Vučić premijer i izabrani predsednik Srbije povodom jučerašnje izjave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS na KiM Vilijama Vokera da ima projekat za "ujedinjenje Albanaca u Albaniji na Kosovu ali i u dijaspori.

Vučić kaže da je ovo "veoma važna vest i to ne bi trebalo da se propati samo kao dnevno politički događaj.

"O ovoj Vokerovoj poruci ćemo tek da razgovaramo. I to na svim na nivoima u Evropi i u svetu. Nije Vilijam Voker tek tako nešto izgovorio. On je poručio da ima projekat, da ima plan za ujedinjenje Albanije, Kosova i takozvane albanske dijaspore. Dakle, de fakto, ima plan za stvaranje "Velike Albanije".

foto: Youtube AP

Premijer i izabrani predsednik objašnjava i zašto je baš Vokerova poruka, posle višednevnih priča o "Velikoj Albaniji" velika i važna vest za sve:

- Na te poruke čini mi se, nismo do sada dovoljno pažnje obratili. Obratićemo! Vilijem Voker je bio neko koje predstavljao "nezavisnu i objektivnu misiju" Organizacije za evropsku bezbednosti i sigurnost. Ili su nas makar ubeđivali u to. Ne zaboravite, "slučaj Račak" je fabrikovan. Posle toga je i Milan Milutinović bio optuživan za to, pa se ispostavilo da nije bilo nikakve odgovornosti jer se ne može na fabrikovanom slučaju da se neko osudi. Ali, ne zaboravite, to je bio razlog, to je bio povod za veliki sukob. To je bio razlog, to je bio povod za rat. Sve je krenulo od laži Vilijema Vokera. To je taj čovek koji danas otvoreno pokazuje da je on ustvari velikoalbanski lobista. To je isti čovek zbog koga su sproveli agresiju na Republiku Srbiju. To je isti čovek! To je taj čovek koji se sada zalaže za "Veliku Albaniju" i to otvoreno kaže. On to više i ne krije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.