NAPREDNJAK SUROVI PROGONI UREDNIKE I NOVINARE: Ko je ovaj čovek?
Foto: prtsc

surovi pritisak

NAPREDNJAK SUROVI PROGONI UREDNIKE I NOVINARE: Ko je ovaj čovek?

Telefonski pozivi, poruke i mejlovi, koje dobijaju od Surovog, izazivaju strah i uznemirenost
Objavljeno: 10:39h

Predsednik političke stranke "Slovaci napred", ogranka Srpske napredne stranke, Pavel Surovi mesecima konstantno uznemirava urednike i novinare pojedinih medija na slovačkom jeziku, vršeći na njih nedvosmislen i otvoren politički pritisak, piše u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Kako kažu, pojedini urednici i novinari javili su im se ističući da im stalni telefonski pozivi, poruke i mejlovi, koje dobijaju od Surovog, izazivaju strah i uznemirenost i da ih doživljavaju kao pritisak i pretnju za profesionalni rad. Strah i uznemirenost posledica su činjenice da ih progoni čovek koji predstavlja "manjinsku ispostavu" najmoćnijih struktura u državi.

- Razlog za zabrinutost pojačava i činjenica da je u pitanju čovek koji se bavi sumnjivim poslovima, o čemu su mediji već izveštavali. Naime, u javnosti postoji sumnja da se Surovi, između ostalog, bavi i davanjem novčanih pozajmica sa zelenaškim kamatama, a takvi poslovi po pravilu podrazumevaju i saradnju sa kriminalnim krugovima - piše u saopštenju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.