ĐINĐIĆ JE U POSLEDNJEM INTERVJUU PREDVIDEO STVARANJE VELIKE ALBANIJE: 10 dana posle ovoga je UBIJEN! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

nije uspeo u namerama

ĐINĐIĆ JE U POSLEDNJEM INTERVJUU PREDVIDEO STVARANJE VELIKE ALBANIJE: 10 dana posle ovoga je UBIJEN! (VIDEO)

Sve o čemu je tadašnji premijer pričao, 14 godina kasnije sve je izvesnije
Objavljeno:

U jednom od svojih poslednjih javnih pojavljivanja, Zoran Đinđić je pričao o nezavisnosti Kosova i stvaranju Velike Albanije. On je takoreći, predvideo stvari koje su, 14 godina kasnije sve izvesnije i pitanje je dana kada će se njegova predviđanja obistiniti.

"Oni žele da Kosovo bude faktički nezavisno, a da nam ga onda kao mlinski kamen, kao takvo nezavisno albansko Kosovo, prikače na nogu i kažu vi ste odgovorni za njega. Dok ne harmonizujete odnose, vi ne možete da idete dalje." - reako je on u svom poslednjem intervjuu.

Tako bi albanskim biznismenima, bilo dozvoljeno da kupuju po Srbiji i učestvuju u privatizacijama, dok Srbi u Prizrenu ili Prištini ne bi mogli da popiju čak ni kafu.

"Ako ne važi za Srbiju, ono što je važilo u Dejtonu, a to je da su granice nepromenljive, onda to neće važiti ni za koga. Kako objasniti da je jedini presedan napravljen upravo na Srbiji? Dajte da bez menjanja granica i postavljanja pitanja suvereniteta, rešimo pitanje odnosa Albanije i Srbije. Jer ako želite da stvorite Albansku državu u 21.veku, na teritoriji koja pripada Srbiji, onda ćete otvoriti ponovo proces koji ste mislili da ste Dejtonom zatvorili.

foto: Fonet

Treba da imamo dobre odnose sa svima koji su bitni za nas, ali da strance uključujemo kao deo svoje unutrašnje politike - to je bolesno. Mi moramo da poštujemo prvenstveno sebe i da ne dozvolimo da se toliko sa strane mešaju u naše odnose."- rekao je on tada.

On je međutim pričajući o tim stvarima, kao aktuelni premijer te 2003. godine, rekao da se to neće desiti.

Sprečen je u svojim namerama, desetak dana kasnije, kada je ubijen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.