GRADSKA IZBORNA KOMISIJA USVOJILA REŠENJE O DODELI ODBORNIČKIH MANDATA U BEOGRADU
Foto: Beta / Miloš Miškov

izbori 2023

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA USVOJILA REŠENJE O DODELI ODBORNIČKIH MANDATA U BEOGRADU

GIK je usvojila i Izveštaj o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i zapisnik sa 30. sednice Gradske izborne komisije

Objavljeno: 19:48h

Gradska izborna komisija (GIK) održala je danas 31. sednicu, na kojoj je usvojeno Rešenje o dodeli odborničkih mandata kandidatima za odbornike sa izbornih lista koje su osvojile odborničke mandate.

Rešenje o dodeli mandata usvojeno je na osnovu Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, saopšteno je. GIK je usvojila i Izveštaj o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i zapisnik sa 30. sednice Gradske izborne komisije.

Komisija je 18. decembra saopštila da je lista "Beograd ne sme da stane" osvojila 39,34 odsto glasova i 49 mandata, Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija 4,8 odsto glasova i šest mandata, lista "Srbija protiv nasilja" 34,27 odsto glasova i 42 mandata, "NADA za Beograd" 6,01 odsto glasova i sedam mandata i lista "Mi - glas iz naroda" 5,37 odsto glasova i šest mandata.

Bonus video:

03:28

KAKAV JE ISHOD PROTESTA? DA LI ĆE IZBORI BITI PONOVLJENI?

(Espreso/Mondo/I.V./N1/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.