ŠEST GODINA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Održan pomen u Hramu Svetog Save
Oliver Ivanović, Foto: Beta

POMEN

ŠEST GODINA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Održan pomen u Hramu Svetog Save

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa, u ranim jutarnjim satima 16. januara 2018. godine

Objavljeno:

U Hramu Svetog Save u Beogradu održan je pomen povodom šest godina od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija i pravda". Na mestu i u vreme ubistva Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici zapaljene su sveče i minutom ćutanja je odata pošta.

Pomenu u Hramu Svetog Savet prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Najpre su sveštenici u Hramu održali pomen, a zatim su članovi uže Ivanovićeve porodice, premijerka Brnabić i ministar Vučević paljenjem sveća odali počast i time obeležili šest godina od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Pomenu je, pored Ivanovićeve udovice Milene Popović, Oliverovog sina, prijatelja i brojne rodbine, prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Milena Popović je nakon pomena navela da ni posle punih šest godina ni ona, ali ni bilo ko drugi nemaju odgovor na pitanje zašto je Ivanović ubijen. "Apsolutno sam sigurna u to da ćemo do istine jednog dana doći i da ćemo otkriti ko je tog 16. januara Oliveru oduzeo život", istakla je Milena Popović.

Milena i OIiver Ivanović
Milena i OIiver Ivanovićfoto: Printscreen/facebook

Na mestu i u vreme atentata na Ivanovića u 8.15 sati – ispred prostorija njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici okupili su se prijatelji, saborci i deo porodice Olivera Ivanovića, kako bi zapalili sveće i minutom ćutanja odali poštu.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa, u ranim jutarnjim satima 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Ubice i nalogodavci atentata još nisu poznati, a iz Beograda je više puta saopšteno da Priština nije želela da odgovara na upite naših državnih organa u vezi sa istragom i dokazima.

Tužilaštvo u Prištini je krajem decembra prošle godine podiglo optužnicu protiv M. M. zbog navodno više krivičnih dela u slučaju ubistva Ivanovića.

Pred Osnovnim sudom u Prištini od ranije se vodi postupak protiv šestoro optuženih za pomaganje u ubistvu. Optuženi su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Bonus video:

05:28

MILENA POPOVIĆ O NEGATIVNIM KOMENTARIMA NA TVITERU

(Espreso / Agencije/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.