SRBI MOGU MIRNO DA SPAVAJU, PODIGLI SMO BORBENU GOTOVOST VOJSKE! Vučić se oglasio povodom situacije u Makedoniji!
Foto: Printscreen / RTS

građani srbije ne trabaju da brinu

SRBI MOGU MIRNO DA SPAVAJU, PODIGLI SMO BORBENU GOTOVOST VOJSKE! Vučić se oglasio povodom situacije u Makedoniji!

Premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je na RTS da su izvršena određena taktička pomeranja bezbednosnih snaga Srbije
Objavljeno: 21:49h

On je istakao i da građani Srbije ne treba da budu uplašeni za svoju bezbednost, u svetlu nedavnih događaja u Makedoniji.

Prema njegovim rečima, "građani Srbije mogu mirno da spavaju, Srbija je mirna i stabilna, a borbena gotovost Vojske Srbije je podignuta tamo gde je trebalo".

- Mi izlazimo u javnost sa opreznim izjavama. Mi moramo da vodimo računa o svakoj reči. Pozvali smo na mir u Makedoniji. Narod u Makedoniji zna šta je Srbija više dobroga učinila za Makedoniju, iako nam to nije vraćeno podjednako. Srbija je više učinila za Makedoniju nego njeni ostali susedi, rekao je Vučić i dodao da su Albanci mezimče međunarodne zajedine.

Ocenio je i da je zapanjen što Albanci postaju mezimče međunarodne zajednice, kao i da je šokiran izjavama Ramuša Haradinaja, koji je po povratku u Prištinu rekao da se nije šalio da bi njegovo izručenje Srbiji značilo rat. - I ceo svet ćuti, na najstrašnije, na najmorbidnije izjave... - rekao je Vučić i dodao da to u Srbiji čine i "Haradinajevi Srbi".

On je dodao da je zanimljivo da albanski lobisti poput Lunaček i njujorškog senatora Engela to nisu osudili, a neki iz zemlje su im se pridružili.

- Ljudi moraju da ostanu mirini. Srbija je sigurna i apsolutno stabilna. tri puta sam ponovio da nećemo dozvoliti ni istrebljenje svog narod - rekao je Vučić i dodao.

- Nismo govorili laži pre nekoliko meseci o tome koliko ima problema u regionu. I danas se to vidi. Ovo je vreme bremenito mnogim izazovima, ima mešanja spolja, unutrašnjih problema. Uvek ćemo imati na to odgovarajući odgovor - rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.