U BG MIRNE PROTESTE ZOVU DRŽAVNIM UDAROM, A NASILJE U SKOPLJU OPRAVDAVAJU! Kako je moguće da pojedini mediji u Srbiji podržavaju batinaše?!
Foto: Reuters

pravo pitanje

U BG MIRNE PROTESTE ZOVU DRŽAVNIM UDAROM, A NASILJE U SKOPLJU OPRAVDAVAJU! Kako je moguće da pojedini mediji u Srbiji podržavaju batinaše?!

- Gruevski po svaku cenu želi da izbegne predavanje vlasti, ali meni je neobičnije kako srpska vlast i mediji pod vlašću podržavaju Gruevskog i upad u parlament - kaže Vukadinović
Objavljeno:

Đorđe Vukadinović, politički analitičar i poslanik, kaže da se situacija u Makedoniji može gledati sa dve strane: šta je uzrok onog što se tamo dešava, ali i kako neki iz Srbije gledaju na ovu krizu.

- Što se Makedonije tiče, stvar je složena, ima više faktora koji su doveli do ove situacije ali je najvažniji to da Gruevski i Ivanov žele da izbegnu davanje mandata opoziciji, i da su oni ti koji direktno izazivaju ovu krizu. Direktna odgovornost je na njima, bez obzira na izgovore koje traže da je opravdaju, poput pozivanja na Tiransku platofromu i slično. Oni prosto ne žele da daju mandat onima koji sada imaju većinu - smatra Vukadinović.

foto: FoNet

LICEMER BROJ 1! Gruevski šalje svoje batinaše zbog čoveka KOGA JE SAM BIRAO ZA MINISTRA!

On dodaje da je neobično da oni pričaju o albanskim teroristima a do juče su sa njima sedeli u vladi, kaže Vukadinović, misleći na Talata Džaferija, koji je glasovima albanskih partija i SDSM izabran za predsednika makedonske skupštine, zbog čega je nastao haos u Sobranju, a pre tri godine imenovan je za ministra odbrane, posle dogovora tada vladajuće VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog i albanske stranke DUI.

foto: Youtube printscreen

KRVAVA VEZA! Ustaše i partija Gruevskog VMRO odavno sarađuju, povezani još u davnoj prošlosti! (VIDEO) (FOTO)

No Vukadinović se osvrnuo i na to kako Srbija reaguje na krizu u Makedoniji:

- Gruevski po svaku cenu želi da izbegne predavanje vlast, ali meni je neobičnije kako naša vlast i mediji pod vlašću podržavaju Gruevskog i upad u parlament, prebijanje poslanika opozicije, linč... Pitao bih te novinare ali i kolegu političare šta bi rekli da se tako nešto desi u Beogradu. Ovde se od mirnog protesta, parola, uzvikivanja, bacanja toalet papira na Vladu pravi "državni udar", "puč"... - kaže Vukadinović.

To pokazuje, smatra on, da mi ovde na ovom prostoru imamo posla sa opasnom regionalnom "hobotnicom" čiji se kraci prostiru od Beograda do Podgorice i Skoplja, koja reaguje na svaku opasnost koja joj ugrožava interese.

- U Skoplju se podržava ono što se npr. u Podgorici ne podržava, a u Beogradu se čak i mirne demonstracije predstavljaju kao puč - zaključuje on.

Što se stranih interesa tiče, on kaže da se ova "hobotnica", "klan" okreće kako joj odgovara, čas Zapadu, čas Rusiji, ali da pre svega misli na svoje interese. Objašnjava da Gruevski npr. želi da bude ruski čovek, i da u njima sada vidi zaštitnika.

Sanda Rašković Ivić napisala je na Tviteru da Makedoncima ne veruje kada se navodno opiru federalizaciji, jer su, po njenim rečima, "hitro priznali Kosovo".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.