"SASTANAK NEOVLAŠĆENO SNIMALI, ZLOUPOTREBILI POVERENJE": Oglasio se MUP povodom snimka koji kruži mrežama
Ministarstvo unutrašnjih poslova, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

izbori 2023

"SASTANAK NEOVLAŠĆENO SNIMALI, ZLOUPOTREBILI POVERENJE": Oglasio se MUP povodom snimka koji kruži mrežama

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike izbornih procesa da se ponašaju u skladu sa izbornim zakonima, da ne narušavaju javni red i mir i sačuvaju legalnost i legitimnost ovog procesa

Objavljeno: 17:32h

Povodom audio snimka koji je objavljen na društvenim mrežama sa sastanka predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika koalicije „Srbija protiv nasilja“, ističemo da predstavnici MUP-a nisu bili obavešteni niti im je od strane predstavnika ove koalicije tražena dozvola za snimanje ovog sastanka.

Stvaranje atmosfere elementarnog poverenja je razlog zbog kojeg nije bilo zabranjeno unošenje mobilnih telefona na sastanak.

Napominjemo da je ovaj sastanak nastavak razgovora započetih pre četiri dana, na zahtev predstavnika koalicije „Srbija protiv nasilja“, kojem je Ministarstvo unutrašnjih poslova odmah izašlo u susret u nameri da se kroz međusobno uvažavanje i poverenje zajednički preduprede eventualne nepravilnosti, spuste tenzije i spreče potencijalno narušavanje javnog reda i mira, saopštio je MUP.

Snimanjem i objavljivanjem audio snimka sa sastanka, predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ grubo su zloupotrebili ukazano poverenje i narušili integritet državne institucije, a ovaj nečastan postupak u javnosti može dodatno podići tenzije tokom izbornog postupka i predstavljati osnov za nasilne akte.

Neovlašćeno snimanje predstavlja obeležje krivičnog dela neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka iz člana 145. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike izbornih procesa da se ponašaju u skladu sa izbornim zakonima, da ne narušavaju javni red i mir i sačuvaju legalnost i legitimnost ovog procesa.

Bonus video:

02:52

NIJE TO SRBIJA PROTIV NASILJA, NEGO ĐILAS Ne kažem to ja, nego i Boris Tadić: Mašinskim mozgom bi da ZAGADI JAVNI PROSTOR

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.