KADA ĆE BITI PRVI REZULTATI GLASANJA? Nadležni odredili TAČNU satnicu
Glasanje, Foto: Beta Miloš Miškov

izbori

KADA ĆE BITI PRVI REZULTATI GLASANJA? Nadležni odredili TAČNU satnicu

Rezultate izlaznosti na izbore pratiće agencije CeSID i IPSOS

Objavljeno:

Danas je izborni dan u Srbiji kada će se građani izjasniti o političkoj ponudi na republičkom, pokrajinskom i na nivou 65 gradova i opština.

Rezultate izlaznosti, kao i rezultate izbora osim Republičke izborne komisije i opštinskih izbornih komisija pratiće agencije CeSID i IPSOS. Sa te adrese će, verovatno, stići i prve procene izbornih rezultata u Srbiji.

- Za ovu priliku će biti pripremljen stratifikovan uzorak od 865 biračkih mesta sa kojih će se tokom dana prikupljati podaci o izlaznosti odnosno tokom večeri o izbornim rezultatima. Tokom izbornog dana, CeSID i Ipsos Srbija će pet puta objavljivati procene izlaznosti (preseci u 09:00, 11:00, 14:00, 17:00 i 19:00), dok se prvi rezultati za parlamentarne izbore očekuju oko 21.30 posle čega će se uživo ažurirati do momenta do kada Ipsos Srbija i CeSID ne objave preliminarnu procenu izbornih rezultata i pripadajućih mandata. Nakon toga će se objavljivati procene sa beogradskih izbora - stoji na stranici CeSID-a.

Glasanje
Glasanjefoto: Ana Paunković

Oni dodaju da će:

- CeSID kao i ranijih godina pratiti čitav izborni proces i o tome putem sajta, društvenih mreža, saopštenja i izjava medijima obaveštavati javnost tokom izbornog dana, kao i u preliminarnom i finalnom izveštaju posmatračke misije posle izbora.

Bonus video:

01:20

IMAMO SVOJA PRAVILA IGRE KOJA STRANCI TREBA DA POŠTUJU Gajić: Budu li objektivno, uveriće se da su naši izbori DEMOKRATSKI

(Espreso/ Srbija Danas/ Prenela V. A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.