VUČIĆ BESAN NAKON OSLOBAĐANJA HARADINAJA: Ta odluka je SKANDALOZNA I SRAMNA! (VIDEO)
Foto: Printscreen

reakcija

VUČIĆ BESAN NAKON OSLOBAĐANJA HARADINAJA: Ta odluka je SKANDALOZNA I SRAMNA! (VIDEO)

Sednica je sazvana nakon odluke suda u Francuskoj da Ramuš Haradinaj ne bude izručen Srbiji
Objavljeno: 14:16h

Predsednik Vlade Srbije, ministarka pravde Nela Kuburović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obraćaju se medijima posle vanredne sednice Vlade.

OVO JE POBEDA ALBANACA U SRBIJI! Ovako Haradinaj komentariše svoje oslobađanje!

Sednica je sazvana nakon odluke suda u Francuskoj da Ramuš Haradinaj ne bude izručen Srbiji.

- Odluka suda je sramna, skandalozna, nepravična i pre svega politička. Da nije žalosno bilo bi smešno. Šta ovo znači? Naš pravni tim je počeo sa analizom. Imamo nekoliko pitanja na koja očekujemo odgovore...Kažu da odbacuju podnesak od 1. marta. Dogodilo se to da je francuski Apelacioni sud nedvosmisleno doneo političku odluku. Vlada Republike Srbije smatra da je ta odluka sramna, skandalozna, protivrpoavna i apsolutno nepravična i povrh svega politička. Pokušaću sada da napravim analizu šta je sve Srbija učinila za očuvanje mira i stabilnosti - rekao je Vučić, i dodao da smo pretrpeli desetine izjava u cilju provociranja Srbije da reaguje oštro kako bismo mi bili osuđeni za izazivanje tenzija u regionu.

Premijer Vučić je podsetio na neke stravične izjave svedoka Haradinajevih zločina.

- Terali su nas da pijemo mokraću, jedemo izmet...Sekli su uši...Silom su mi gurnuli flašu u usta i morala sam popijem mokraću, potom su me silovali na monstruozan način - pročitao je premijer potresna svedočenja, među kojima je i svedočenje žene koja je žrtva silovanja.

Prema Vučićevim rečima, vlada je rešila da se pošalje protestna nota Francuskoj.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.