BIO JE ARKANOV ŠEF I MENTOR, PLAŠIO GA SE I TITO, KAO I POLA SVETA: Upoznajte čoveka koji je ZAISTA vladao u SFRJ!
Foto: Printscreen/Youtube/Svetlana Ceca Raznatovic

Najmoćniji čovek SFRJ

BIO JE ARKANOV ŠEF I MENTOR, PLAŠIO GA SE I TITO, KAO I POLA SVETA: Upoznajte čoveka koji je ZAISTA vladao u SFRJ!

U ranim osamdesetim opozicija ga je upamtila po čistkama, jer se kao ministar policije zalagao za progon intelektualaca, a terete ga i za naručivanje ubistava pripadnika jugoslovenske političke emigracije u inostranstvu
Objavljeno: 14:56h

Prelomna godina u njegovom životu bila je 1969. Tada postaje član Izvršnog biroa CK SKJ, čime su mu širom otvorena vrata partijske politike. Funkcija sekretara, tada je uvedena prvi put, sa mandatom na godinu dana, ali ju je Stane obavljao punih devet.

"Treba nam biti potpuno jasno da smo mi komunisti u ovoj zemlji na vlasti. Jer ako ne bi bili mi, značilo bi da je netko drugi. A za sada to nije i neće nikad ni biti." - bila je Dolančeva filozofija.

Viđan sve češće u Titovoj sviti, biva okarakterisan u štampi kao "drugi čovek u Jugoslaviji, odmah iza Tita." Dolanc nije bio zadovoljan tom pozicijom, pa je polako ali sigurno, izrastao iz te senke, zbog čega ga je Jovanka otvoreno mrzela.

U ranim osamdesetim opozicija ga je upamtila po čistkama, jer se kao ministar policije zalagao za progon intelektualaca, a terete ga i za naručivanje ubistava pripadnika jugoslovenske političke emigracije u inostranstvu.

Tu se u vezi Dolanc - Ražnatović, prvi put pojavljuje Arkan, koji je između ostalih bio njegov pulen.

foto: Profimedia

Mnogobrojni materijalni dokazi svedoče o tome da je jedan od agenata Savezne službe u vreme Staneta Dolanca bio između ostalih, Željko Ražnatović Arkan. Bio je praktično potpuno zaštićen od krivično- pravnog gonjenja srpske policije: javne i državne bezbednosti. Razlog tome je naklonost koju je stekao kod Savezne policije, obavljajući razne poslove za njih.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.