Kokan Mladenović: Šešelj najuspešniji kasting majstor - NAPRAVIO SVE ŠTO VLADA SRBIJOM! (VIDEO)
Foto: N1, Zorana Jevtić

volej u mozak

Kokan Mladenović: Šešelj najuspešniji kasting majstor - NAPRAVIO SVE ŠTO VLADA SRBIJOM! (VIDEO)

Kaže da voli što proteste "Protiv diktature" nisu ogranizovale političke stranke i dodaje da je "mnogo čistije imati protest nezadovoljnih građana"
Objavljeno: 17:16h

Reditelj Kokan Mladenović izjavio je u Novom danu da je, posle Lenjina koji je napravio kompletnu garnituru koja je vladala Sovjetskim Savezom, Vojislav Šešelj sledeći najuspešniji kasting majstor za političku scenu jer je "napravio sve što trenutno vlada Srbijom".

"Izašlo iz tog šinjela, promenilo odela, postalo formalno evropski, formalno demokratski, a zadržalo strašnu matricu mržnje, nacionalizma, agresije, netolerancije", rekao je Mladenović.

Mladenović veruje da će se dobiti odgovori u vezi sa rušenjem objekata u Savamali koja je, kako kaže, "brilijantan primer šta se sve može kad neko ne poštuje državu kojom vlada".

"Verujem da vlast Aleksandra Vučića i ljudi koji kao interesna grupa vladaju trenutno Srbijom, neće biti pošteđena od neke buduće lustracije. Vlast koja će morati da odgovara za zloupotrebe državnog aparata, kršenje zakona, besramno ponašanje prema građanima Srbije", rekao je Mladenović.

On zaključuje da je Savamala bila autogol aktuelne vlasti i smatra da će narod istrajati na odbrani principa da se sazna istina.

Smatra da je vreme za radikalizaciju protesta koji se organizuju zbog Savamale jer, prema njegovom mišljenju, "ako se protesti karnevalizuju, oni idu na ruku vlasti".

"Ako je problem do Skupštine grada Beograda koji je dozvolio rušenje, onda je blokirajte, onemogućite funkcionisanje dok se ne nađe krivac. Imamo lepa i uspešna rešenja iz protesta protiv Slobodana Miloševića 1996/97. godine - maštovitih, nenasilnih oblika pritsika na vlast koji su urodili plodom. Narod ima dovoljno mašte i snage da bez nasilja napravi novi prevrat", kaže Mladenović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.