VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Pomenuo RAST PLATA i PENZIJA!
Foto: Printscreen/Prva tv

prva runda povećanja već u novembru

VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Pomenuo RAST PLATA i PENZIJA!

On je rekao i da neće izdavati nikakve proglase, ali da obećava da će do 2027. godine plata biti 1.400 evra, minimalac 650, i da će biti oboreni rekordi na EXPO 2027

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 30. novembra penzioneri dobiti 20.000 dinara.

- Prvog decembra korisnici socijalne pomoći dobijaju 10.000 dinara, negovateljice takođe. Mi ćemo, kao što znate, ide 10 odsto povećanje u kompletnom javnom sektoru, minimalac ide na 47.154 dinara. Od maja ili juna možemo da idemo na dodatno povećanje, kako minimalne zarade tako i plata - najavio je predsednik.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/Prva tv

- Danas i sutra otvaramo stadione u Loznici i Zaječaru. Toliko smo novca uložili u zdravstvo, lekove, veštačka oplodnja. Uradili smo KC Niš, Beograd, završava se KC Vojvodina, mnogo više skenera, mamografa, svega. Problem je i dalje i ključni problem je kada pitam koliko čekate da dođete do lekara, da dobijete kuk, koleno, čekaju mesecima i godinama - dodao je on na TV Pink.

On je rekao i da neće izdavati nikakve proglase, ali da obećava da će do 2027. godine plata biti 1.400 evra, minimalac 650, i da će biti oboreni rekordi na EXPO 2027.

Bonus video:

03:14

PREDSEDNIK VUČIĆ JE NAJAVIO DA ĆE DO 2027. GODINE PROSEČNA PLATA BITI 1.400 EVRA, A MINIMALNA ZARADA 650 EVRA.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.