JONUZ MUSLIJU OPET PROVOCIRA: Srbi, što se ljutite? Albanija i Kosovo će se ujediniti, a jug Srbije je albanski!
Foto: Fonet

ekskluzivno za espreso

JONUZ MUSLIJU OPET PROVOCIRA: Srbi, što se ljutite? Albanija i Kosovo će se ujediniti, a jug Srbije je albanski!

To moraju da shvate i ministar Ivica Dačić i ostali srpski funkcioneri koji žestoko reaguju na ovu inicijativu - poručuje predsednik skupštine opštine Bujanovac
Objavljeno: 12:21h

Predsednik skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, koji je juče izjavio da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", za Espreso kaže da je vreme da se Albanija i Kosovo ujedine.

Suzana Paunović odbrusila Muslijuu: Ratovi na ovim prostorima su završeni!

Musliju dodaje da je besmisleno da se ujedine Albanija i Kosovo bez Preševa, Medveđe i Bujanovca.

- To je volja naroda, samo je pitanje trenutka kad će se to desiti. Srbija nema zbog čega da se ljuti, to je istorijska istina. Preševska dolina je do Drugog svetskog rata bila deo Kosova. Srbi moraju to da shvate i da znaju da to pripada nama. To moraju da shvate i ministar Ivica Dačić i ostali srpski funkcioneri koji žestoko reaguju na ovu inicijativu - poručuje Musliju za Espreso.

MUSLIJU O VELIKOJ ALBANIJI: Srbi da budu zahvalni što ne tražimo i Niš!

Musliju, koji je i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, dodaje da Rama i Tači imaju moralnu obavezu da u "ovo spajanje" uključe i istočno Kosovo, a to će se desiti pre ili kasnije.

On je precizirao da se kao lider Pokreta za demokratski progres, stranke koja učestvuje u vlasti u Bujanovcu, i dalje zalaže za pripajanje Bujanovca, Preševa i Medveđa Kosovu.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.