TOMA SE BAHATI! Pored svih povlastica, hteo bi i Titov kabinet!
Foto: Profimedia/Marina Lopačić

kitio bi se tuđim perjem

TOMA SE BAHATI! Pored svih povlastica, hteo bi i Titov kabinet!

Odlazeći predsednik Srbije izrazio je želju da, nakon odlaska s funkcije, koristi kabinet u Palati Srbija koji je nekada pripadao Josipu Brozu
Objavljeno: 15:51h

Prema saznanjima lista Alo!, Tomislav Nikolić je odlučio da nakon odlaska sa funkcije predsednika Srbije iskoristi pojedine privilegije koje mu po zakonu i pripadaju. On je, naime, tražio da mu se obezbedi kancelarija u Palati „Srbija“, i to ni manje, ni više nego Titov kabinet, koji je on i do sada povremeno koristio.

- Nikolić želi da se kancelarija nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ preuredi u njegov kabinet, u kojem bi on radio narednih 5 godina. Nikolić će tako biti i „komšija” novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, čiji bi radni prostor trebao da bude smešten u istom delu zdanja nekadašnje Palate „Federacija“. Odlazeći predsednik će najverovatnije ostvariti pravo i na korišćenje službenog automobila - kaže izvor iz Predsedništva.

Koliko ova kancelarija, koja se nalazi u centralnom delu velikog zdanja u Novom Beogradu, znači Nikoliću, najbolje govori i činjenica da nije dozvolio da se koristi prilikom održavanja Samita u Beogradu i dolaska kineskog premijera Li Kećijanga, uz izgovor da „predsednik Nikolić ne želi da deli ni sa kim”.

foto: AP

Ipak, voleo je Nikolić i da se šepuri tuđim perjem, pa je svojevremeno, prilikom posete Vladimira Putina Srbiji, u tom salonu pio kafu sa ruskim predsednikom iz šoljica koje su pripadale Josipu Brozu.

Zanimljivo je i to da je predsednik Nikolić, oduševljen stvarima koje je koristio Broz, uspeo da sačuva ovaj kabinet u originalnom izdanju, pa on u potpunosti izgleda kao u doba maršala. Treba istaći i činjenicu da je taj kabinet upravo Josip Broz Tito najmanje koristio od svih.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.