VUČIĆ: Da sam JA izjavio da svi Srbi treba da žive u jednoj državi, obesili bi me o jarbol!
Foto: Fonet

odgovor na provokacije

VUČIĆ: Da sam JA izjavio da svi Srbi treba da žive u jednoj državi, obesili bi me o jarbol!

Premijer i novoizabrani predsednik Srbije odgovorio je na izjave Tačija i Rame i pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na njih
Objavljeno: 15:07h

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić danas je rekao da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja, ali je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa tako nečim, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu.

Nakon sastanka sa predstavnicima fabrika odbrambene industrije, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, on je izjavio:

"Mi ih molimo, ponavljam, molimo da sa takvim izjavama, ma šta mislili, ne izlaze u javnost jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu niti stvaranju atmosfere saradnje i zajedničkog rada na važnim projektima".

POLICIJA RAZBILA ALBANSKO-SRPSKU MAFIJU: Pogledajte kako su u Beogradu uhapšeni NARKO-BARONI! (VIDEO)

Premijer Srbije je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na te izjave i ocenio da bi, kada bi on izjavio da svi Srbi treba da žive u istoj državi, verovatno bio okačen u Briselu na jarbol, umesto neke od zastava koje tamo stoje.

foto: AP

On je istakao da je svima jasno da se to neće dogoditi bez obzira na nečije želje. Kako je kazao, Srbija neće nikoga da vređa niti da preti bilo kakvim izjavama.

SAŠA JANKOVIĆ DOBIO PRETNJE SMRĆU: Još si tu, ološu? Marš odatle dok si čitav!

Vučić je rekao da Vlada Srbije ne želi nikoga da vređa i ne izjavljuje ništa slično, jer razmišlja isključivo o dobroj i uspešnoj ekonomiji i boljem životnom standardu građana. On dodaje:

"Upravo je tema rasta našeg bruto-društvenog proizvoda bila dominantna na sednici Vlade, kojoj su prisustvovali predstavnici Svetske banke. Kako da se privredni rast uveća i jedna od stvari, od mera kojom nismo bili zadovoljni, su naša kapitalna ulaganja. Ne uslovi koje obezbeđujemo, jer je to sada mnogo bolje nego pre, već trošenje novca da bude veće od strane države. I da bude pametnije potrošeno na takav način da se vrati kroz veća primanja radnika i veće profite fabrika".

OVO JE ŽENA KOJA JE NAPALA NAŠEG PREDSEDNIKA ŠEŠELJA: Radikali objavili detalje incidenta (VIDEO)!

Odgovarajuići na pitanja, premijer je rekao da Srbija ne razmišlja o prekidu dijalog u Briselu uprkos ovakvim pretnjama, jer je dijalog u Briselu važan i uvek mora da se razgovara.

Srbija je uvek spremna za nastavak razgovora, precizirao je, i ponovio da ponekad ne razume ljude iz regiona kako se izjašnjavaju po određenim pitanjima.

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Albanije Edi Rama najavili su prethodnih dana da bi bilo dobro da dođe do ujedinjena Kosova i Albanije, odnosno da svi Albanci regiona žive u jednoj državi, ako izbledi evropska perspektiva Zapadnog Balkana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.