BATO JUGOVIĆ I SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ O PROTESTIMA: Vučić je pobedio sopstveni narod
Foto: Dragana Udovičić, Privatna arhiva

ministar zahteva smenu

BATO JUGOVIĆ I SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ O PROTESTIMA: Vučić je pobedio sopstveni narod

Jugović je rekao da je najavio da će se drugi krug dogoditi na ulici, ako se ne dogodi na biralištima
Objavljeno: 09:30h

Smena rukovodstava RTS-a je dominantna tema u javnosti nakon Vučićeve dominacije na izborima i pobede u prvom krugu. Nekoliko hiljada demonstranata je protestovalo danima i tražilo smenu rukovodstva RTS-a, pa je nekoliko stotina demonstranata istrajavalo u tom zahtevu.

Na kraju, svega nekoliko desetina demonstranata je nastavilo na ulicama da traži smenu rukovodstva RTS-a. Na drugi dan najradosnijeg Hrišćanskog praznika ovaj zahtev je ispostavio i ministar Aleksandar Vulin. Da li je RTS može da bude po meri i Vulina i višednevnih učesnika protesta za komentarpress.net komenarišu Bratislav Jugović, bivši potpredsednik i disident Pokreta socijalista, Jasmina Lukač, urednik političke rubrike lista "Danas" i Sanda Rašković Ivić, šef poslaničke grupe "Za spas Srbije".

Jugović: Postalo je normalno da Vulin i učesnici protesta budu na istoj strani

Već sam najavio da će se drugi krug dogoditi na ulici, ako se ne dogodi na biralištima. To sam rekao u svom intervjuu u nesalomivom dnevnom listu "Danas" neposredno pred izbornu ćutnju. I u tom drugom krugu koji se dogodio na ulicama Vučić je pobedio ubedljivije nego što je pobedio na biralištima. Činjenica da i Vulin i protestanti imaju isti zahtev, a to je smena rukovodstva RTS-a je potvrda da je Vučić u drugom krugu pobedio sopstveni narod. To se retko događa u istoriji, ali to je realno u atmosferi u kojoj je Beli lider opozicije.

Lukač: Vulin se ruga i SNS-u i DS-u

Vulinov zahtev da se smeni rukovodstvo RTS je ruganje šefa Pokreta socijalista i SNS-u i DS-u. Naprednjacima, zato što je njihov lider Aleksandar Vučić više spreman da se osloni na nekadašnje članove i ljude bliske DS nego na izvorne kadrove SNS. DS-u zato što se i dalje prikazuje kao jak protivnik, takoreći vlast, iako je je ta stranka sada slaba opozicija. To je i ruganje javnosti - čim nema jake opozicije, nema ni balansiranog izveštavanja.

Rašković Ivić: Vulin čini nasilje nad studentskim protestima

Vulin već dve decenije čini nasilje nad studentskim i građanskim protestima. Kad ne može da nas tušira šmrkom, traži ostavke rukovodstva RTS zbog nedovoljne poslušnosti.

(Espreso.co.rs / Komentarpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.