"GOVOR PREDSEDNIKA U UN JE BIO HRABAR I ISKREN": Oglasila se PREMIJERKA Brnabić!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Pink

o govoru na generalnoj sednici

"GOVOR PREDSEDNIKA U UN JE BIO HRABAR I ISKREN": Oglasila se PREMIJERKA Brnabić!

Premijerka Brnabić takođe je izjavila da predsedniku Vučića mnogi zameraju na hrabrosti

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je, iako su se mogle čuti svakakve reakcije na govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj sednici UN, taj govor bio hrabar i iskren i da to niko ne može da mu zameri osim oni koji vole da se "ulaguju zapadu".

"Danas nakon ovog teškog dana i verovatno pred još jednu tešku noć, hoću da kažem da je predsednikov govor bio hrabar i to niko ne može da mu zameri. Bio je iskren i to mu vidim, ovi koji vole da se ulaguju zapadu zameraju jer kako predsednik Srbije sme tako iskreno, u lice pred svetskim auditorijumom da kaže istinu", rekla je Brnabić gostujući u emisiji Hit Tvit, prenosi Tanjug.

Premijerka je rekla da misli da je upravo to govorenje istine ono što je učinilo najveći deo sprkog naroda i građana Srbije ponosnim.

"Dobila sam stotine poruka, mejlova, od raznih ljudi koje znam i ne znam, koji su govorili o tome koliko su ponosni i molili da predsedniku to prenesem i da mu prenesem pozdrave", rekla je Brnabić.

Premijerka je pročitala mejl koji je dobila od sprskog počasnog konzula u Irskoj Živka Jakšića, koji, kako je rekla najveći deo svog života živi u inostranstvu i ima preko 90 godina.

"Ove rečenice govore mnogo više i lepše nego što bih ja umela da kažem. Napisao je - poštovana gospođo Brnabić, sada sam pročitao govor predsednika Vučića u UN nikada nisam bio više ponosan na Srbiju i njenog predsednika, neka Bog čuva njega kako on čuva Srbiju", rekla je premijerka.

Ana Brnabič
Ana Brnabičfoto: Prinr+tscreen

Ona je dodala da kada su i mediji poslednjih dana analizirali taj govor predsednika izostavili jednu rečenicu, koja se njoj posebno svidela i koja govori o tome zašto je politika Srbije ispravna.

"Predsednik je rekao - stojim pred vama kao predsednik samostalne i slobodne zemlje. Danas u ovakvim globalnim okolnostima užasno je teško izboriti se za slobodu, a skoro nemoguće za samostalnost", rekla je premijerka.

Predsednik Vučić je uspeo da vodi Srbiju, dodala je, na taj način i ocenila da je to takođe nešto zbog čega se svi Srbi i građani Srbije osećaju ponosni.

"To sa sobom nosi ogroman teret i ogromno breme, koje na kraju krajeva osećamo i današnjim danom", rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN bio hrabar i iskren i da mu mnogi na tome zameraju. ''Ja mislim da je govorenje istine upravo to što je učinilo naše građane ponosnima'', kazala je Brnabić za TV Pink. Dodala je da to neće promeniti stav zapadnih sila, ali da je predsednik u govoru mudro poručio da od srca zahvaljuje globalnoj većini. ''Time je rekao da se zahvaljuje zemljama koje ne podržavaju rasparčavanje naše zemlje'', navela je premijerka, dodajući da će to doprineti povlačenju priznanja tzv. Kosova.

Premijerka Brnabić takođe je izjavila da predsedniku Vučića mnogi zameraju na hrabrosti.

''Ja mislim da je govorenje istine upravo to što je učinilo naše građane ponosnima'', kazala je Brnabić za TV Pink.

Dodala je da to neće promeniti stav zapadnih sila, ali da je predsednik u govoru mudro poručio da od srca zahvaljuje globalnoj većini.

''Time je rekao da se zahvaljuje zemljama koje ne podržavaju rasparčavanje naše zemlje'', navela je premijerka, dodajući da će to doprineti povlačenju priznanja tzv. Kosova.

Bonus video:

02:08

EU ĆE BITI KOMPLETNA SAMO KADA U NJU UĐE ZAPADNI BALKAN! Premijerka Brnabić: Pristupanje Evropskoj Uniji je prioritet Srbije

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.