ISTORIJSKI GOVOR U UN: Kako je svet doživeo obraćanje predsednika Vučića, a kako srpska javnost?
Foto: Promo

KURIR TELEVIZIJA

ISTORIJSKI GOVOR U UN: Kako je svet doživeo obraćanje predsednika Vučića, a kako srpska javnost?

Kakav će odjek imati predsednikove reči, ko će ga hvaliti, a ko će mu zameriti?

Objavljeno:

Najveći deo Srba koji su na svojoj koži osetili šta znači kada zakaže pravda i kada se međunarodno pravo pogazi, mogli su samo da sa punom emocijom klimnu glavom, daju aplauz i kažu da potpisuju svaku reč koju je izgovorio predsednik Aleksandar Vučić na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Činjenicama, precizno, uz uvažavanje drugih i zahtevanje poštovanja prema sebi i Srbiji, predsednik je upozorio na permanentnu pojavu dvostrukih principa zbog kojih je naša zemlja nebrojeno puta stradala. Bilo je nadasve hrabro i nepotkupljivo, pred mnogobrojnim svetskim liderima reći: "Velike sile imaju samo lažne principe".

U Srbiji je ubedljiva većina ponosna, ali nisu tako tihi oni malobrojni koji su se predsednikovih reči, kako kažu, postideli, ali su tankim argumentima objasnili zašto.

U Usijanju pitamo:

Kakav će odjek imati predsednikove reči, ko će ga hvaliti, a ko će mu zameriti? Da li su lideri velikih sila spremni da čuju istinu i da na nepravdu reaguju? Kakva je pozicija Srbije u međunarodnom kontekstu?

Gosti:

Milovan Božinović, nekadašnji ambasador Srbije u Austriji i Nemačkoj

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.