PORUKE U UJEDINJENIM NACIJAMA: Da li će svet imati sluha za položaj Srbije?
Foto: Promo

USIJANJE

PORUKE U UJEDINJENIM NACIJAMA: Da li će svet imati sluha za položaj Srbije?

Da li su lideri velikih sila spremni da čuju istinu i da na nepravdu reaguju

Objavljeno: 18:25h

Činjenicama, precizno, uz uvažavanje drugih i zahtevanje poštovanja prema sebi i Srbiji, predsednik Aleksandar Vučić obratio se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku. Upozorio je na permanentnu pojavu dvostrukih principa u primeni međunarodnog prava. Zbog toga Srbija godinama strada.

- Događa se pokušaj rasparčavanja moje zemlje, proglašenjem nezavisnosti Kosova i Metohije, gaženjem povelje UN. Od kad smo se prošli put ovde sreli, svet nije ni bolje, ni bezbednije mesto. Mir i stabilnost su i dalje ugroženi. Podsetiću, da se načela ne menjaju od jedne okolnosti do druge i ne primenjuju se samo na jake nego na sve. Ako se menjaju tako, onda to nisu načela ni principi. Sva pravilia moraju da važe za sve, ili ćemo kao svet završiti u najtežim sukobima. Mir je postao zabranjena reč. Svi imaju svoje favorite i krivce. Velike sile imaju samo lažne principe - poručio je Vučić.

U Usijanju pitamo:

Kakav će odjek imati predsednikove reči u UN? Da li su lideri velikih sila spremni da čuju istinu i da na nepravdu reaguju? Kakva je pozicija Srbije u međunarodnom kontekstu?

Gosti Usijanja:

Aleksandar M. Gajić, Centar za društvenu stabilnost

Perko Matović, predsednik Centra za nacionalnu politiku

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.