"VUČIĆ JE UZEO POLA HLEBA, A ONDA I MOJU ČETVRTINU POJEO": Mali otkrio dešavanja iza kamera tokom RADNOG DORUČKA
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

nepoznati detalji

"VUČIĆ JE UZEO POLA HLEBA, A ONDA I MOJU ČETVRTINU POJEO": Mali otkrio dešavanja iza kamera tokom RADNOG DORUČKA

Mali otrkio šta se dešavalo iza kamera dok je sa predsednikom i Momirovićem jeo sendviče

Objavljeno:

- Mi smo odrasli na parizeru, rekao je Siniša Mali. Vučić je uzeo pola hleba i onda je uzeo i moju četvrtinu hleba i pojeo i to", rekao je Mali kao odgovor na komentare da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pojeo sendvič u kom se nalazio parizer čija je cena snižena.

On je istakao da su mere države donete za dobrobit svih građana. U maloprodajnim trgovinskim lancima u Srbiji može da se po nižim cenama kupi 20 osnovnih proizvoda za ishranu, higijenu i kućnu hemiju.

Kako smo juče pisali, predsednik Aleksandar Vučić, Siniša Mali i Tomislav Momirović su doručkovali sendviče. I sve to, pola kilograma salame, dva domaća hleba, majonez i dva litra jogurta sa dve kese, platili su 585 dinara. Doručkovali su u Palati Srbije.

Radni doručak u palati Srbija
Radni doručak u palati Srbijafoto: INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV/PRINTSCREEN

Vučić je najavio i da građani sledeće nedelje treba da očekuju sniženje za još najmanje 10 proizvoda.

- Želimo da suzbijemo inflaciju baš sada kada značajno povećavamo plate i penzije. Želimo da pokažemo brigu prema običnim ljudima - objavio je Vučić na Instagramu.

Mali je podsetio i na rast plata i penzija, i rekao da životni standard raste.

"Prvih šest meseci ove u odnosu na prošlu godinu 6,3 odsto veće su penzije. Plate su takođe pozitivne u relanom iznosu. Trudimo se da one uvek budu iznad inflacije, time štiteći životni standard građana Srbije. Podizanjem plata 5,5 odsto i još 10 odsto od januara, nama je ukupna zarada 63 odsto... minimalna zarada takođe raste, kao i penzije, dok su cene hrana bile na maksimumu, a sada cene idu dole. Znači razlika između cena i plata i penzija će biti još veća, tako da će do kraja godine inflacija biti 8 odsto, a iduće godine 4,4 odsto. Sa ovim povećanjem plata i penzija, najgore je iza nas", rekao ministar, navodi B92.

Bonus video:

00:16

Otišli smo da kupimo čuveni parizer

(Espreso / b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.