Čuo sam da mu treba glasova, pa baš neću da mu dam! Kako je glasao Beograd na ponovljenim izborima? (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

Glasanje x2

Čuo sam da mu treba glasova, pa baš neću da mu dam! Kako je glasao Beograd na ponovljenim izborima? (FOTO)

Prema rečima jednog od članova izbornog štaba, do 3.15h, na izbore je od 2.157 upisanih glasača, izašlo 273, što je mnogo manja izlaznost u odnosu na 2. april
Objavljeno: 22:51h

Na biračkom mestu 77, MZ "Mirijevo", opština Zvezdara, zbog neregularnosti je ponovljeno glasanje na predsedničkim izborima.

Ovo je jedno od osam izbornih mesta na kojima su danas građani Srbije mogli da ponovo glasaju, pa i da promene svoj glas, i jedino mesto u

Beogradu na kom se glasalo 9 dana nakon predsedničkih izbora.

Prema rečima jednog od članova izbornog štaba, kada smo posetili ovo izborno mesto oko 15h, na izbore je od 2.157 upisanih glasača, izašlo 273, što je mnogo manja izlaznost u odnosu na 2. april.

"Ne znam zbog čega je ponovljeno, samo su nam javili iz RIK-a da se glasanje ponavlja zato što se podaci u zapisniku nisu složili, to je sve što znam"- izjavio je on.

foto: Filip Plavčić

A ovde je 2. aprila bilo prilično “tesno”. Na ovom izbornom mestu pobedu je za nešto manje od 20 glasova odneo Vučić, u odnosu na drugoplasiranog Sašu Jankovića.

Šta li će se, i da li će se nešto promeniti ovog puta, ostaje da se vidi.

Pitali smo neke od glasača, zbog čega su ponovo izašli na izbore, sada kada je definitivno da je pobednik Aleksandar Vučić, i kada njihovi glasovi ne mogu mnogo da promene.

foto: Filip Plavčić

"Čuo sam da mu treba glasova, pa baš neću da mu dam!"- rekao je mladić (21) i naglasio da je ponovo izašao na izbore jer se protivi Vučiću.

Drugi mladić (30) sa kojim smo razgovarali imao je malo drugačije razloge, zbog kojih je po ovom kišnom danu odlučio da glasa:

"Podržavam Belog, zato sam i došao ponovo da glasam."

Još jedan Beograđanin (42) izašao je na ponovno glasanje, kako bi podržao svog favorita, Vučića:

"Bolje on, samo da ne dođu ovi drugi!"

Starija populacija, sa druge strane nije imala konkretne razloge, već su uglavnom došli kako bi ispunili svoju građansku dužnost, po drugi put.

"Kažu da nije bilo regularno, zbog toga sam izašla" – rekla nam je žena (66).

Izbori su danas ponovljeni i na biračkim mestima u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci.

foto: Filip Plavčić

9.851 građanin Srbije imao je priliku da promeni svoj glas, ili da još jednom potvrdi izbornu volju.

(B.Kontić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.