VUČIĆ I MEKEJN NA KONFERENCIJI: Senator nije vršio pritisak na nas, imali smo iskreni razgovor!
Foto: Youtube printscreen

važan sastanak

VUČIĆ I MEKEJN NA KONFERENCIJI: Senator nije vršio pritisak na nas, imali smo iskreni razgovor!

Američki senator Džon Mekejn razgovarao je u Vili Mir s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem
Objavljeno: 15:01h

Teme njihovih razgovora bile su položaj Srbije i Kosovo, a bilo je reči i o odnosu prema Siriji, odnosno o tome šta je deo spoljno-političke orijentacije Srbije.

Prvi se novinarima obratio premijer Aleksandar Vučić koji je prvo izrazio zahvalnost senatoru Džonu Mekejnu koji najčešće dolazi u Srbiju i pokazuje najveće interesovanje.

- Razgovarali smo o Kosmetu, dijalogu, evropskom putu Srbije, situaciji u Bosni i regionu, ali i prisustvu američkih kompanija u Srbiji i njihovih investicija - rekao je Vučić.

foto: prtsc/kurirtv

Novinarima se zatim obratio i senator Mekejn koji se zahvalio na toploj srpskoj dobrodošlici, ali i izjavio saučešće srpskom narodu zbog pogibije dva pilota Vojske Srbije.

- Kao pilot ja najbolje razumem koliko je to teško - rekao je Mekejn, i čestitao Vučiću na pobedi na predsedničkim izborima. Potrebno je hrabro liderstvo da bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine - rekao je Mekejn dodajući da će to isto ponoviti u Prištini.

Osim o odnosima sa Srbijom, za Mekejna je od važnosti zajedničke borbe naših dveju država protiv terorizma i dijalogu s Prištinom, najčešća pitanja Mekejnu bila su odnosima s Rusijom, sankcijama toj zemlji i njenom učešću u ratu u Siriji.

foto: prtsc/kurirtv

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da pred Mekejnom neće govoriti, jer o političkim protivnicima poput Saše Jankovića ne govori pred inostranim gostima.

Što se tiče situacije u regionu, odgovorio je da je za sve nas od presudnog značaja očuvanje stabilnosti jer bi "prelivanje bilo kakvih sukoba iz Makedonije bilo opasno po jug, ali i celu Srbiju tako da se u njihove unutrašnje stvari ne mešamo".

Pratite uživo ovu konferenciju:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.