STUDENTI JASNO IZNELI ZAHTEVE: Ovo su ciljevi protesta, evo šta DEMONSTRANTI ŽELE! (FOTO)
Foto: Fonet

jasna poruka

STUDENTI JASNO IZNELI ZAHTEVE: Ovo su ciljevi protesta, evo šta DEMONSTRANTI ŽELE! (FOTO)

U saopštenju se navodi da je protest nastao spontano, shodno narastujućem razočaranju u funkcionisanje državnih institucija
Objavljeno: 22:54h

Učesnici "Protesta protiv diktature" danas su prvi put saopštili svoje osnovne zahteve, ističući da žele da izbegnu korišćenje mladih za ciljeve političkih i drugih organizacija.

U saopštenju se navodi da je protest nastao spontano, shodno narastujućem razočaranju u funkcionisanje državnih institucija, nepostojanju slobode medija i neravnopravnom predstavljanju različitih političkih opcija tokom predizborne predsedničke kampanje.

VRATIĆE SE VALTER! Novim Sadom odjekuje pesma, 5.000 ljudi na ulicama! (VIDEO)

foto: Twiter / Maja Ledjenac‏

Ističe se da je protest nastao kao vid potrebe da se čuje nezadovoljstvo građana i da se objasni da nije reč o studentskom, već o protestu svih građana, u kojem najmasovnije učestvuju studenti i mladi.

foto: bETA

U saopštenju se navodi da su ciljevi protesta smena čelnika i urednika informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti predsedničkih kandidata u predizbornoj kampanji". Smena članova saveta REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava u vezi sa izveštavanjem medija u predizbornoj kampanji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.