Vučić: "Imam savet za Zelenskog, ne želim da ponovi moje greške"
Vučić i Zelenski, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

razgovori

Vučić: "Imam savet za Zelenskog, ne želim da ponovi moje greške"

Vučić je rekao da je Fon Kramon čuvena prijateljica naših opozicionih prvaka, kojoj je najvažnije samo kada će Ukrajina da prizna Kosovo

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao veoma pristojan razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, piše Tanjug.

On je dodao i da su izjave izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon o tom susretu i navodnom razgovoru o oružju, dokaz njene mržnje prema Srbiji, prema nezavisnoj, slobodarskoj i samostalnoj politici koju zemlja vodi.

"Sa Zelenskim sam razgovarao o svemu i o situaciji na ratištu i EU putu i razmenili smo iskustva i o KiM i teritorijalnom integritetu Ukrajine i svemu što se nas tiče. Imao sam veoma pristojan i korektan razgovor sa Zelenskim", rekao je Vučić nakon uručenja ključeva od 250 stanova izbeglim i raseljenim iz BiH i Hrvatske, a na pitanje da li je sa Zelenskim razgovarao o oružju, a povodom navoda Viole fon Kramon da je ucenio Zelenskog da ne prizna Kosovo i da će mu dati oružje zauzvrat.

Vučić je rekao da je Fon Kramon čuvena prijateljica naših opozicionih prvaka, kojoj je najvažnije samo kada će Ukrajina da prizna Kosovo.

"Vi govorite kao je Vučić poslušnik, potrčko, a onda Viola fon Kramon koju vi dovodite da nas čekićem lupa po glavi koja nas je prevarila da ne iskopavamo svoje belo zlato da bi nam narod bio siromašan .... kaže da je Vučić svetska velesila koja vrši pritisak na Ukrajinu", naveo je predsednik.

Dodao je da na svetu nema nijedna sila koja može da utiče na Ukrajinu ali po Fon Kramon to je Srbija i Aleksandar Vučić.

"Da nije smešno bilo bi tužno. To govor kolika je njena mržnja prema Srbiji prema nezavisnoj, slobodarskoj i samostalnoj potlici Srbije", naveo je Vučić.

Upitao je novinare da li se sećaju šta je rekao kada su razni krenuli da komentarišu i govore - gotovo je, Ukrajina priznaje Kosovo, ukrajinski predsednik spoljno potičkog odbora je to najavio ...

"Kazao sam vam da je malo drugačije kada govorite sa onim koji stvarno mora da donosi odluke, a to je Zelenski. Da li sam vam odmah rekao da je mnogo pamentiji od onih koji su to predlagali - on gleda poziciju Ukrajine - on zna šta mu je posao", rekao je Vučić.

Predsednik je ocenio da je taj razgovor bio pristojan, ali da mu je žao što nije pomenuo Fon Kramon i da će to učiniti naredni put, jer ne želi da Zelenski ponovi njegove greške.

"Reci ću mu, kada mu dolaze takvi - kada moraš da ih primiš, prvo će ti soliti pamet o korupciji, držati pridike i predavanja, a onda će ti prvo tražiti sirovine. Kad ti budu tražili njihova prava nad sriovinama, a istovremeno vodili akcije protiv tebe da oni mogu da koriste sirovine, a da ti ne možeš, izbaci ih napolje. To će mu biti moj savet. Ja sam bio glup nisam to uradio na vreme", naveo je Vučić.

Bonus video: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao predsednika Crne Gore Jakova Milatovića

01:17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao predsednika Crne Gore Jakova Milatovića

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.