GOJKOVIĆ: Novog premijera očekujemo u junu!
Foto: Zorana Jevtić

velika pitanja

GOJKOVIĆ: Novog premijera očekujemo u junu!

Maja Gojković je izjavila da polaganje zakletve novog predsednika Srbije možemo očekivati u junu, kao i da ima nekih ideja oko toga ko bi mogao biti novi premijer.
Objavljeno:

Maja Gojković je izjavila da će 31. maj najverovatnije biti dan kada će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu. Oko ovog datuma se spekuliše, zato što je tog istog dana i predsednik Tomislav Nikolić položio svoju predsedničku zakletvu pred Narodnom skupštinom.

Nakon toga, Maja Gojković je objasnila kako će izgledati postupak smene predsednika. Rekla je da poslednjeg dana maja ističe mandat Tomislavu Nikoliću, posle čega on mora podneti ostavku. Mesec dana je "rok za njegov predlog parlamentu Srbije i davanje mandata novom mandatarom".

Slede konsultacije Parlamenta sa parlamentarnim strankama, kao i poveravanje mandata nekome ko je obezbedio većinu.

"U parlamentu postoji stabilna većina, sve stranke koje su stale uz SNS, koje su stale uz kandidaturu Vučiću, tako da očekujem da u junu mesecu dobijemo mandatara", rekla je Maja Gojković.

Za kraj, Maja Gojković je izjavila da ima nekih ideja oko toga ko bi mogao biti novi premijer, ali da je to stvar koja je u rukama predsednika Srbije.

Niz konsultacija će uslediti oko ovog pitanja, ne bi li se iskristalisalo ko će biti ličnost koja će najpodobnije nastaviti započete reforme.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.