ZAŠTO TOMA NIJE BIO NA PROSLAVI U ŠTABU SNS? Stigao odgovor na pitanje koje sve zanima!
Foto: FoNet/Nenad Orević

HMM?

ZAŠTO TOMA NIJE BIO NA PROSLAVI U ŠTABU SNS? Stigao odgovor na pitanje koje sve zanima!

Od kandidature za svoj drugi mandat odustao je nakon konsultacija sa Vučićem
Objavljeno: 12:54h

Tomislav Nikolić je zbog prehlade je izostao sa slavlja u sedištu SNS povodom pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, saznaje "Politika".

Nikolić je u ponedeljak u intervjuu za "Sputnjik" čestitao Aleksandru Vučiću pobedu na izborima i poručio da se ne vraća u SNS.

"Rezultati su onakvi kakve sam očekivao. Bio sam ubeđen da kandidat SNS mora da pobedi u prvom krugu i da bi praktično drugi krug bio neuspeh", rekao je Nikolić za Sputnjik.

Tokom izborne noći Nikolić se nije oglašavao, a nije bio na proslavi pobede aktuelnog premijera u prostorijama SNS, stranke koju je osnovao. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da mandat odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja. Nakon toga će, kako je navela, uslediti konsultacije izabranog predsednika države sa partijama i izbor predsednika. "Nikoliću mandat ističe 31. maja, a ako je po slovu Ustava i zakona i ako tako ostane, nakon toga imamo konsultacije novog predsednika države sa partijama i izbor predsednika", rekla je Gojković Nakon što je Srpska napredna stranka objavila da će njen kandidat za predsednika Srbije biti Aleksandar Vučić svoju kandidaturu najavio je i Tomislav Nikolić koji je tako izazvao dosta bure na političkoj sceni. Od kandidature za svoj drugi mandat odustao je nakon konsultacija sa Vučićem.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.