Oglasio se Tomislav Nikolić: Ne vraćam se u SNS, čestitam Vučiću!
Foto: Zorana Jevtić

tome se i nadao

Oglasio se Tomislav Nikolić: Ne vraćam se u SNS, čestitam Vučiću!

- Rezultati su onakvi kakve sam očekivao - rekao je bivši predsednik
Objavljeno: 16:19h

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima.

Nikolić je u razgovoru za Sputnjik ocenio da su izbori protekli onako kako se on nadao, u potpuno demokratskoj atmosferi, da su pokazali ozbiljnost građana i želju većine da sami odlučuju o svojoj sudbini.

- Rezultati su onakvi kakve sam očekivao. Bio sam ubeđen da kandidat Srpske napredne stranke mora da pobedi u prvom krugu i da bi praktično drugi krug bio neuspeh, mada bi pobedio i u drugom krugu. Ali, takav je odnos snaga. Videli ste i sami koliki su procenat glasova ostali osvojili. Odavno se nije desilo da kandidat vlasti nema skoro nikakvu konkurenciju.

- Uvek je, kao po pravilu, kao i u drugim državama, bilo drugog kruga u kojem je kandidat opozicije uvek mogao da se nada, da se uzda u podršku ostalih iz opozicije. To kod nas nije bilo baš često, ali nikada za predstavnika vladajuće strukture nije bilo ovako lako kao što je to bilo na ovim izborima - istakao je Nikolić u eksluzivnom intervjuu za Sputnik.

Šta bi se desilo da ste ipak odlučili da se kandidujete?

- Pa bilo je nemoguće da odlučim da se kandidujem, tu su bile dve varijante. Ili da kandidat budem ja ili Aleksandar Vučić. Kada je stranka odlučila da je Aleksandara Vučić kandidat ja sam odmah zaboravio na svoju ambiciju da budem predsednik još jedan mandat, pošto ne bih ličio na sebe kada bih izložio i građane Srbije, a posebno članove SNS, dilemi da se opredeljuju između dva čoveka iz SNS-a. I pošto to ne bi bilo dobro za Srbiju, a stranka je odlučila, onda je samo ostalo na meni da odlučim da li podržavam ili ne tog kandidata. I ja sam odlučio. Podržao ga, čestitao mu pobedu i… Idemo dalje.

Na pitanje da li planira da se vrati u SNS jednog dana rekao je:

- Pa ne znam. Iskreno, mislim da ne.

Šta će se sada dešavati da li ostajete u dnevnoj politici i koja će biti vaša pozicija ubuduće? - bilo je još jedno pitanje za Nikolića.

- Videćemo, ja se ne bih više bavio politikom ali sam uspostavio tako dobre kontakte za Srbiju da bih mogao Srbiji da pomognem, rekao bih, nezapamćenim prijateljstvom koje imam sa bar nekoliko predsednika država sa kojima možemo mnogo posla da obavimo i o tome ću da razgovaram i sa Vučićem i sa budućim premijerom. Za mene bi najlakše bilo da zastupam nekoga u Srbiji, ali ja to ne želim jer želim da zastupam Srbiju i dalje i da pomognem da završi sve svoje teške poslove za koje su joj potrebne i Kina i Rusija. I da onda stvarno potpuno miran odem, svestan toga da sam uradio sve što je bilo potrebno. Naročito posle ovog dočeka u Kini, osećao bih se kao neko ko je otišao pre nego što je izvršio

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.