Dačić: Nisam razgovarao s Vučićem o premijerskom mestu!
Foto: prtsc/Bojana Terzic

postizborne računice

Dačić: Nisam razgovarao s Vučićem o premijerskom mestu!

Ivica Dačić, predsednik SPS-a, danas je ocenio kako je Vučićevoj glatkoj pobedi na predsedničkim izborima značajno doprinelo biračko telo njegove stranke. Pritom je naglasio kako mu eventualno mesto premijera nije bilo odlučujući motiv za takvo postupanje.
Objavljeno:

Na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a, Ivica Dačić je kazao kako je pobeda Aleksandra Vučića sa 55 odsto podrške u prvom krugu, a s obzirom na manju izlaznost u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore, "ogroman uspeh koji će doprineti očuvanju političke stabilnosti u Srbiji.

"Ovaj rezultat je pokazao koliko smo ozbiljno pristupili i koliko je naša odluka da podržimo Vučića bila ispravna. Procenili smo da je važno da Srbija očuva političku stabilnost i da zato treba podržati Vučića jer drugi zajednički kandidat ne bi pobedio u prvom krugu - ustvrdio je Dačić.

MOĆNI ČOVEK BALKANA, NAJMOĆNIJI POSLE MILOŠEVIĆA: Kako svetski mediji pišu o novom predsedniku Srbije

Na pitanja o eventualnom pristupanju premijerskoj dužnosti kratko je odgovorio, rekavši da s Vučićem nije razgovarao o tome, kako obojica razmišljaju državotvorno, ne želeći da poljuljaju jedinstvo vladajuće koalicije.

Kada je bilo govora o Socijalističkoj partiji Srbije, Dačić je rekao da izborni rezultat govori o tome koliko je bio ozbiljan pristup predsedničkoj kampanji i koliko je ispravna bila odluka SPS da podrži Vučića. Ponovio je da je izborno telo te stranke poslušalo savete rukovodstva.

"Mnogi su se brinuli o našem identitetu, ali šta je sa identitetom drugih stranaka. Nisam video da su se uopšte oglašavali, kao da nisu izbori, DS, Tadićeva stranka, šta je sa onima koji su u parlamentu, a sada su doživeli debakl. Pa oni su propali što se tiče identiteta" - osvrnuo se Dačić na procene drugih kandidata o neslaganju glasačkog tela SPS-a sa vodećim ljudima iz stranke

Poručio je, naposletku, kako s njim na čelu identitet socijalista neće biti ugrožen.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.