Putin poželeo Vučiću sreću na izborima! Ruski migovi uskoro u Srbiji: DETALJI SASTANKA U MOSKVI! (VIDEO)
Foto: Fonet

važan susret

Putin poželeo Vučiću sreću na izborima! Ruski migovi uskoro u Srbiji: DETALJI SASTANKA U MOSKVI! (VIDEO)

Između ostalog, Putin i Vučić razgovaraju i o situaciji na Balkanu
Objavljeno: 16:52h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić počeo je u Moskvi sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a u fokusu razgovora biće ekonomska saradnja dve zemlje, ali i Srbije i Evroazijske unije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Između ostalog, Putin i Vučić razgovaraju i o situaciji na Balkanu.

Predsednik Rusije je u kratkom obraćanju, pre nego što su razgovori nastavljeni iza zatvorenih vrata, "u četiri oka", rekao da nema sumnje da će se prijateljski odnosi dve zemlje dalje razvijati i posle predstojećih predsedničkih izbora u Srbiji. On je sadašnjoj vlasti u Srbiji poželeo sreću na izborima.

- Uvereni smo da će izbori biti sprovedeni na najvišem nivou. Želimo uspeh sadašnjoj vlasti - rekao je Putin na početku sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kremlju.

To je 10. susret Vučića i Putina, a premijer Srbije je po dolasku u Moskvu u nedelju izjavio novinarima da Srbija sa Rusijom namerava da dalje pospeši ekonomske odnose i podigne nivo trgovinske razmene.

- Bez obzira kako se bude razvijala politička situacija, bez sumnje je da će se naši odnosi razvijati pozitivno - kazao je Putin.

foto: Vlada Srbije

Vučić je zahvalio na podršci našoj zemlji i istakao da Srbija ostaje privržena nacionalnoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti.

- Uvaženi predsedniče, hvala vam za topao prijem i gostoprimstvo.

Zahvaljujemo vam za podršku, vašu ličnu i Ruske Federacije, teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije - rekao je Vučić pred početak sastanka sa Putinom u Kremlju.

Kako je naglasio, veoma je važno reći da Srbija "ostaje privržena očuvanju nacionalne nezavisnosti, slobodi i vojne neutralnosti".

- Nadam se i uveren sam da ćemo moći da povećamo obim robne razmene i unapredimo ekonomske odnose - rekao je Vučić na ruskom jeziku, dodavši da će tema biti i situacija u regionu.

foto: Vlada Srbije

- Veliko hvala još jednom za prijateljstvo. Uveren sam da ćemo razvijati naše odnose na najvišem nivou - kazao je Vučić.

Vučić je podsetio da je Putin, u svom uvodnom izlaganju, pohvalio srpsku vladu rekavši da je ona najzaslužnija za povećanje trgovinske saradnje dve zemlje.

- Očekujemo dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju. Govorili smo i o poslovanju RŽD-a i NIS-a. NIS je naš najveći punilac budžeta, a RŽD uvek na vreme ispunjava svoje obaveze. Govorili smo o novim preduzećima, koja treba da stignu u Srbiju, kao i o tome šta zajednički treba da radimo, da dalje unapredjujemo saradnju - rekao je Vučić.

Bio je iznenađen, kaže, koliko je Putin lično upoznat sa brojnim projektima.

Takođe je ukazao da je Putinu preneo da Srbija čvrsto stoji iza stava da se vojna neutralnost mora očuvati i da je to pitanje slobode i nezavisnosti našeg slobodarskog naroda, što je šef ruske države podržao.

- Mislim da je Putin i današnjim sastankom želeo na sebi svojstven način da pokaže svima da podržava Srbiju i da želi dobro narodu - rekao je premijer.

- Očekujem da će Putin uskoro potpisati ukaz kojim bi šest aviona Mig 29 moglo brzo biti prebačeno u Srbiju – rekao je Vučić novinarima posle sastanka u Kremlju.

Vučić je izašao pred novinare posle sastanka, ali ga je Putin pozvao da se vrati u njegov kabinet, kako je objasnio Vučić "da bi mu postavio još par pitanja".

"Putin je imao još dva pitanja za mene, ali ne mogu da govorim o čemu je reč. Ta dva pitanja su bile političke prirode", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li su se pitanja odnosila na predstojeće predsedničke izbore u Srbiji, Vučić je odgovorio odrično.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.