POGLEDAJTE ZABRANJENI SPOT VUKA JEREMIĆA: Predsednički kandidat kaže da OVO U SRBIJI NIKO NIJE SMEO DA PUSTI! (VIDEO)
Foto: Twitter/Vuk Jeremić

cenzura

POGLEDAJTE ZABRANJENI SPOT VUKA JEREMIĆA: Predsednički kandidat kaže da OVO U SRBIJI NIKO NIJE SMEO DA PUSTI! (VIDEO)

- Ovo udara tamo gde boli, zato niko ne sme da ga pusti - napisao je Vuk Jeremić na tviteru
Objavljeno: 09:16h

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić objavio je da je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) dobio obaveštenje da je zabranjeno svih 6 TV spotova predviđenih za emitovanje u poslednjoj nedelji kampanje za izbore za predsednika Srbije.

- Režim je u panici! - prokomentarisao je Vuk na Tviteru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nedugo zatim, Vuk je na svojim društvenim mrežama objavio i jedan od zabranjenih spotova, i napisao:

- Ovaj TV spot NIKO nije smeo da pusti u Srbiji. U njema nema ničeg neistinitog. U njemu nema vulgarnosti. Ali udara tamo gde boli.

Pogledajte zabranjeni spot Vuka Jeremića:

Inače, Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) utvrdio je da su u predizbornim spotovima Vuka Jeremića "povređene odrebe Zakona o oglašavanju".

Kako se navodi u saopštenju, REM je, na osnovu zahteva RTS, Hepi TV, TV Prve i N1, za dostavljanje mišljenja o sadržaju spota pod nazivom "Prijatelji", utvrdio da je u njemu povređena odredba člana 15 Zakona o oglašavanju, koja kaže da se politička poruka u kojoj se može utvrditi ili prepoznati identitet nekog lica, može objaviti u programu jedino uz prethodni pristanak tog lica.

- U konkretnom slučaju, predmetna oglasna poruka sadrži fotografski i video zapis lika Aleksandra Vučića, te se ista može objaviti jedino uz njegov prethodni pristanak - ističe se u saopštenju.

Na istoj sednici Savet REM-a je razmatrao i zahtev RTS za dostavljanje mišljenja o sadržaju političkih oglasnih poruka Jeremića, koje su dostavljene pod nazivom "Istina a ne laži", "Dostojanstvo a ne poniženje", "Iskrenost a ne gluma", "Rešenja a ne lažna obećanja" i "Sloboda a ne strah", i utvrdio da su ti spotovi u suprotnosti sa članom 14 Zakona o oglašavanju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.