Vučić: Srbija više neće biti sama i bespomoćna, a suze više neće biti odgovor!
Foto: Dragana Udovičić

Nema više nesreća i poraza

Vučić: Srbija više neće biti sama i bespomoćna, a suze više neće biti odgovor!

Vučić je podsetio da je danas 24. mart, i da je to težak dan za Srbiju i njene građane
Objavljeno: 19:49h

- Obavezujem se svakom građaninu Srbije, čoveku, ženi, detetu da nikada svoju dužnost, dužnost koja nosi ime ove države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neću ništa da uzmem, da ću biti spreman sve da joj pružim i dam - poručio je danas predsednički kandidat Aleksandar Vučić na preduzbornom mitingu u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Želim da budem predsednik svima, bez želje da delim ljude, namere da sudim, sa punom svešću o sopstvenoj pokornosti - rekao je Vučić u prepunoj Kombank areni.

- Srbija je naša osnovna vrednost, vera i tačka oslonca - rekao je Vučić. Dodao je da, ako nekome do danas nije bilo jasno zašto "trči ovu trku", sada može da dobije odgovor bez ikakve sumnje - da time postaje deo velike istorije i ogromne časti.

- Vaše ruke su moje ruke, vaši glasovi su moj glas, vaša snaga je moja snaga. Samo uz vas mogu da postojim, samo uz vas mogu da radim i služim, i pred svima ostalima i celim svetom mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je iza mene, i znam šta je iza mene - poručio je Vučić.

On je dodao da vidi dobro srpski narod, da nema nikakvu sumnju u njegovu veličinu, i podvukao:

NIKOLIĆ: Aleksandre, pobedićeš jer si najbolji! Nek mi ne aplaudiraju oni koji su me rušili!

- Neće više biti pitanja bez odgovora i puteva bez cilja, lutanja...Srbija unazad više ne ide. Ide napred, ide brže, ide bolje, i ići će jače - naglasio je Vučić.

Podsetivši da je danas 24. mart, i da je to težak dan za Srbiju i njene građane, Vučić je rekao:

- Više nikada se neće ponoviti takvo vreme, Srbija više neće biti sama i bespomoćna i suze neće više biti jedini odgovor.

ŠREDER PODRŽAO VUČIĆA: Aleksandar je simbol Srbije u EU!

- Nema više nesreća i poraza, naše vreme je došlo da pobedimo, ustanemo, radimo, da ne mrzimo, ali i da se ne plašimo - rekao je Vučić.

On je naveo da kad kaže Srbija ne misli na naciju ratnika, već radnika, vrednih i običnih ljudi, oslobođenih zla i mržnje, zemlju onih koji se bore za budućnost, grade fabrike i puteve, koji žele da osvoje svet vrlinama i radom, a ne oružjem, koji su spremni da oproste i idu napred.

Srbija se ne plaši da pregovara, ali da niko ne sme da pomisli da pregovaramo zato što nas je srah.

- Srbija se ne plaši nikoga, Srbija je stala na noge, drži se čvrsto i jako i biće sve jača. Ne bežimo od naših interesa, ne krijemo ih, ne lažemo nikoga, ne štitimo se, držimo reč, znamo šta hoćemo i šta možemo da damo -rekao je Vučić.

On je, medjutim, istakao da niko od Srbije ne treba da traži da prizna oteto, da ćuti kad vidi nepravdu, da pređe preko bilo kog pokušaja revidiranja istorije, kako bi Srbija ponovo bila centar nečijih pomahnitalih ambicija.

- Kada kažem da više neće biti napada na Srbe, da se više nikad neće ponoviti Bljesak i Oluja, to i mislim. Kad kažem da nećemo priznati nezavisnost Kosova, to mislim ozbiljno, ali kažem i da smo spremni da razgovaramo i sa Albancima i sa svima, jer su nam mir i stabilnost najvažniji - rekao je Vučić.

On je rekao da, bez obzira na nacionalnost, veru, stranku, udruženje..., svi treba i žive u civilizovanoj Srbiji i u tom smislu podsetio da je Rasim Ljajić Bošnjak, Ištvan Pastor Mađar, da su tu Rusini, Romi...koji svi veruju u svoju zemlju, u zemlju u koju i on veruje.

foto: Dado Đilas

On se zahvalio svima na, kako je rekao veličanstvenoj kampanji, čstoj kampanji, u kojoj nisu napadali nikoga i nisu dirali nikoga a kada su u pogrešili umeli da se za razliku kažu izvinite...

Vučić je rekao i da ne postoji reč koju nisu izgovorili protiv njega, protiv građana, protiv Srbije, ali i poručio "neka im je prosto", neka mrze, i neka žive sa tom mržnjom, "a mi ćemo ljubavlju da ih pobedimo, vašom enegrijom, radom, znanjem".

Kako je rekao, ono što ga je uplašilo je to što kandidati bivšeg režima pozivaju na nasilje, na razne scenarije, pucnjavu....ali je i poručio da normalna, pristojna Srbija želi mir, stabilnost, investicije...

- Nećemo vam dozvoliti da nam sruštite zemlju, da srušite ono što smo stvarali u prethodne tri godine, nećemo vam dati da nam otmete budućnost - poručio je.

On je dodao da je 10 protiv njih "i znate još ko sa njima", ali "da je većina naroda na našoj strani".

Treba da znamo, kaže, da se samo radom može uspeti, a ne onako kako oni obećavaju da će nešto da padne sa neba.

- Ne dam da nas vrate u vreme pljačkaških privatizacija, da nam uzmu i crno ispod nokata samo da bi bili bogatiji.

- Nikad ni jedan dinar nisam uzeo od građana, i bio sam najponosniji predsednik vlade ali to ne bih uspeo da nisam imao ovakvog predsednika Republike i vas, divne, najbolje ljude Srbije.

foto: Fonet

Građanima je obećao da će živeti bolje, da će imati veće plate i penzije, jer su ih zaslužili svojom trpeljivošću, strpljenjem, radom i energijom.

Za 48 sati srešće se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, gde će, kaže, zastupati interese Srbije i boriti se za što bolje odnose sa Rusijom.

Naveo je da je Srbija na evropskom putu, ali i da je jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i da to neće ni uraditi.

- Srbija je sačuvala svoj obraz i pokazala prijateljstvo i kada je teško - rekao je Vučić

Naveo je da je pred Srbijom još mnogo obaveza i da je za to potrebna podrška građana i njihova ljubav.

- Hvala vam na ogromnoj podršci - poručio je on okupljenima.

On je naveo da je kampanja za njega bila užasno teška, jer ne postoji stvar koju njegovi protivnici nisu rekli, niti laž i neistina koju nisu izneli, ali da građani znaju istinu, ko je pošten i marljiv borac za Srbiju.

- Građani znaju ko će da poturi svoja leđa i štiti svoju zemlju i da se bori kad izleda da je nemoguće da se za Srbiju izbori - rekao je Vučić.

Obećao je da će da se bori do poslednjeg daha protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, onih koji će da sprovedu nasilje i "makedonski scenario", te da će svom snagom da očuva mir i stabilnost.

- To je moj zavet za Srbiju - zaključio je Vučić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.