NIKAD ČUO! Čanak: Nezavisnost Vojvodine nikad nije bila tema!
Foto: Dragana Udovičić

kosovo može, vojvodina nikad!

NIKAD ČUO! Čanak: Nezavisnost Vojvodine nikad nije bila tema!

Upitan o stavu prema nezavisnosti Kosova, on je kazao da je to "notorna činjenica koju treba priznati", jer Kosovo ima svoje granične prelaze, carinu
Objavljeno: 07:41h

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da pitanje nezavisnosti Vojvodine nikada nije bila tema.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Upitan da li je priča o priznavanju nezavisnosti Kosova uvod u eventualni zahtev za ocepljenjem Vojvodine, Čanak je rekao da nezavisnost Vojvodine nikada nije bila tema. "To je čista laž, kao što je laž da je SNS skupljao potpise za mene, da ću otcepiti Vojvodinu i pripojiti je Hrvatskoj, Madjarskoj ili ne znam kome", rekao je Čanak za televiziju N1. Upitan o stavu prema nezavisnosti Kosova, on je kazao da je to "notorna činjenica koju treba priznati", jer Kosovo ima svoje granične prelaze, carinu, pravosudje i Srbija nema ikakve ingerencije nad tim prostorom. "Ja govorim o tome da je nepriznati fakticitet, znači živeti u zabludi", rekao je Čanak i to uporedio sa situacijom u kojoj bi neko rekao da je dobar lekar onaj koji laže da čovek nije teško bolestan. Upitan o tome da je inače pristalica evrointegracija Srbije, ali se protivi prodaji zemlje strancima, Čanak je kazao da prodaju obradive zemlje strancima treba odložiti za bar 10 godina i da gradjane Srbije, čak i ako zemlja udje u EU, treba favorizovati dok ne dodju u sličnu situaciju kao gradjani unije. On je rekao da je za vraćanje u ponovnu proceduru Zakona o lustraciji, kao i da bi zatražio da se važenje tog zakona produži bar na 20 godina. "Ne mogu ja nikoga da lustriram, to treba da rade nadležni organi. Ja bih tražio da se vrati zakon o lustraciji u proceduru Skupštine Srbije da mu se produži važenje na bar 20 godina", naveo je Čanak. Upitan da li misli da će biti drugog kruga na predsedničkim izborima, ili će Srbija dobiti predsednika već u prvom, Čanak je rekao da nema nikakav osećaj. "Zbog sujete pojedinih predsedničkih kandidata došlo je do demoralisanja dela stanovništva da izadju na izbore, sa druge strane veći broj kandidata povećava izlaznost. Tako da to pobija jedno drugo. Stvarno nemam nikakav osećaj", rekao je Čanak.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.