ŠEŠELJ: Pozvao bih Ruse da naprave baze u Srbiji!
Foto: Filip Plavčić

želi da budemo članica ODKB

ŠEŠELJ: Pozvao bih Ruse da naprave baze u Srbiji!

Lider radikala je rekoa da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti
Objavljeno: 20:57h

Beograd - Kandidat SRS za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), lider radikala je rekao da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Belorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

PODRŠKA ZA DINKIĆA, OVAJ, TADIĆA, OVAJ, VUČIĆA: Beli je učio od ovih ljudi, PRAVIH PRELETAČEVIĆA!

foto: Filip Plavčić

- Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira - rekao je Šešelj.

foto: Filip Plavčić

On je ocenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne sme da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima. Govoreći o protivkandidatima na izborima 2. aprila, Šešelj je ocenio da su mu Vuk Jeremić iSaša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.