PODRŠKA ZA DINKIĆA, OVAJ, TADIĆA, OVAJ, VUČIĆA: Beli je učio od ovih ljudi, PRAVIH PRELETAČEVIĆA!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Damir Dervišagić, Dragana Udovičić, Reuters

KO NUDI BOLJE?

PODRŠKA ZA DINKIĆA, OVAJ, TADIĆA, OVAJ, VUČIĆA: Beli je učio od ovih ljudi, PRAVIH PRELETAČEVIĆA!

Politika je čudna rabota, za par godina čovek potpuno promeni orijentaciju
Objavljeno: 23:09h

Svima je poznato da umetnici u Srbiji jedva "krpe kraj sa krajem", i da im je potrebna dodatna aktivnost kako bi mogli normalno da žive.

Jedan od najvećih naših glumaca Lazar Ristovski javno je podržao predsedničkog kandidata vladajuće stranke Aleksandra Vučića i rekao da je on jedini ozbiljan političar, beskompromisan u borbi za bolju Srbiju. Nas zanima da li su i Mlađan Dinkić i Boris Tadić isto bili jedini ozbiljni političari, isto tako beskompromisni u borbi za bolju Srbiju?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Promo

Ovo nas zanima jer je Ristovski prvo zdušno podržavao Mlađana Dinkića i G17 plus, a onda se lagano "prešaltao" na Borisa Tadića i Demokratsku stranku. A, sada je isto tako "bezrezervnu podršku" dao Vučiću.

Tako je u predizbornoj kampanji, davne 2007. godine rekao kako G17 plus želi da služi narodu, što je u skladu sa vojničkim pozdravom.

- Mnogi političari kažu "ljudi, moramo da sednemo i da se dogovorimo", ali G17 plus neće da sedi i da se dogovara, nego da ustane i da radi - govorio je tada Ristovski.

Posle toga, 2012. godine bezrezervnu podršku dao je Borisu Tadiću, i tada je rekao "glasaću za predsednika profesionalca - Borisa Tadića".

Ovako je Ristovski podržavao Borisa Tadića:

- Priča o ovim izborima je priča o političkom profesionalizmu sa jedne strane, a sa druge o političkom amaterizmu. Sa jedne strane imamo predsednika profesionalca Borisa Tadića, a sa druge strane, kako vreme sve više prolazi, rekao bih, političkog kandidata broj 2, političkog amatera, zato što je nepredvidiv, nepouzdan, previše agresivan, i po ko zna koji put gubitnik. I mi birači moramo pokazati u nedelju da smo profesionalci - pričao je 2012. Lazar Ristovski.

Grupa "Frajle" koje su podržavale 2012. godine Borisa Tadića, čak mu je jedna od članica te iste godine poklonila CD u jednom beogradskom kafiću, a on se ovim gestom pohvalio na društvenim mrežama, sada su se priklonile naprednjacima.

One su održale koncert u organizaciji SNS - a za 8. mart u Kruševcu, i iako su ih na društvenim mrežama osudili zbog "političkog preletanja", one se nisu mnogo obazirale. Izgleda da nisu samo aktivisti i simpatizeri SNS - a obožavaoci Frajli, već je obožavanje obostrano.

One su okačile na svoj Instagram profil fotografiju sa tog čuvenog koncerta

Očigledno je da su aktivisti i simpatizeri SNS veliki obožavaoci Frajli, ali po svemu sudeći - obožavanje je obostrano.

Izgleda da nekadašnji predsednik Boris Tadić 2012. godine nije samo izgubio trku za predsednika Srbije, nego i prijatelje.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić Krle, inače Tadićev nekadašnji drugar koji je zahvaljujući njemu ušao u srpsku politiku, i bio jedan od njegovih savetnika, sada je simpatizer naprednjaka.

Da je to bio žestok udarac i nož u leđa bivšeg predsednika i bivšeg prijatelja, pokazao je i Tadićev komentar o bivšem drugu za koga je rekao da sprovodi naprednjačku filozofiju.

foto: Marina Lopičić

- S Nebojšom Krstićem sam se razišao nakon izbora 2012. godine. Stavovi koje danas zastupa govore mi da bi se to desilo i da sam pobedio na izborima, jer su mnogo bliži naprednjačkoj vlasti i političkoj filozofiji nego mom načinu upravljanja i razumevanja politike. To što on danas govori s mojom politikom nema nikakve veze i vezivanje mog imena za njega samo proizvodi konfuziju - rekao je pre nekoliko godina Tadić za Nedeljnik.

foto: Jelena Vučetić

Krstić je sa druge strane tada rekao da je dobro da ljudi javno iznose politička neslaganja, ali da je bolje da se lična osećanja ostave „za po kući“. - Rekao bih da ne zagovaram ni naprednjačke, ni demokratske, ni plave, ni žute, ni crvene ideje, podržavam ideje za koje mislim da su dobre za Srbiju. Podržavam put Srbije ka EU, mirno rešavanje kosovskog pitanja dijalogom i reforme države i društva. U tom smislu, ne proizvodim konfuziju ja, već stranke koje ili nemaju nikakve ideje, ili se odriču svojih samo zato što ih trenutno sprovodi Vučić - rekao je Krstić.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.