VUČIĆ 53%, BELI ISPRED JEREMIĆA I JANKOVIĆA: Istraživanje Ipsos stratedžik marketinga
Foto: Fonet/Filip Plavčić

predizborno istraživanje javnog mnenja

VUČIĆ 53%, BELI ISPRED JEREMIĆA I JANKOVIĆA: Istraživanje Ipsos stratedžik marketinga

Veliko je pitanje da li će biti drugog kruga, a u njemu bi sa Vučićem mogao da bude i kandidat iz Mladenovca
Objavljeno:

Kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, prema istraživanju agencije Ipsos stratedžik marketing, ima velike šanse da pobedi već u prvom krugu predsedničkih izbora, jer ima oko 53 odsto podrške.

Ljubiša Preletačević Beli (Luka Maksimović) izbio je na drugo mesto po popularnosti, i trenutno ima oko 11 odsto podrške građana Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Treći na ovoj listi je Saša Janković sa 10,6 odsto, četvrti Vojislav Šešelj sa 8,7 odsto, a peti Vuk Jeremić sa 6,9 odsto.

"Ispod cenzusa" su ostali Boško Obradović sa 3,5 odsto podrške, Saša Radulović sa 1,7 odsto, Nenad Čanak sa 1,7 odsto, Milan Stamatović sa 1,5 odsto, Aleksandar Popović sa 1,1 odsto i Miroslav Parović sa 0,3 odsto.

Marko Uljarević iz Ipsos stratedžik marketinga rekao je da je najozbiljnija promena rast Ljubiše Preletačevića Belog, i to posebno u grupaciji mlađoj od 30 godina, ali i među nešto starijima.

- Saša Janković i Vojslav Šešelj imaju blagi pad rejtinga. Reč je o redistriduciji birača unutar opozicionog bloka u koju se sada umešao i Preletačević i pomalo oštetio sve - rekao je Uljarević za Blic.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 16. do 18. marta na slučajnom reprezentativnom uzorku od 1.500 punoletnih građana Srbije.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.