VUČIĆ: Niko nema nameru da ZABORAVI stvari iz prošlosti, ali je treba razumeti potrebe DRUGOG NARODA!
Foto: Fonet

intervju

VUČIĆ: Niko nema nameru da ZABORAVI stvari iz prošlosti, ali je treba razumeti potrebe DRUGOG NARODA!

Vučić je rekao da je primetio da su Bošnjaci mnogo češće, s razlogom ili bez, ljuti na Srbiju
Objavljeno: 12:45h

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle posete Sarajevu, da niko nema nameru da stvari iz prošlosti zaboravlja, da svako ima svoj ugao iz kojeg ih gleda i vidi, ali da je potrebno da se razumeju potrebe drugog naroda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da je primetio da su Bošnjaci, ili političko rukovodstvo Bošnjaka, mnogo češće, s razlogom ili bez, ljuti na Srbiju i naše državno rukovodstvo.

- Zato smo, istakao je, veoma oprezni i veoma vodimo računa i pažljivo merimo svaku reč, jer znamo koliko je krhka situacija u tim odnosima i znamo koliko truda i energije treba uložiti da bismo te odnose podigli na viši nivo - kazao je premijer.

Upravo zato misli da je veoma bitno da nastavimo da pričamo o ekonomskim projektima, infrastrukturnim projektima, stvaranju jedinstvenog tržišta, carinske unije..

To je, dodao je, ono što će da olakšava ljudima, poslovnim ljudima, te će na kraju doneti više plate radnicima u jednoj ili drugoj zemlji.

Misli, dodao je, i da su to stvari koje predstavljaju budućnost, te ističe da je to bila ideja kancelarke Angele Merkel, kada je pokrenula Berlinski proces.

- Da onda kada ljudi budu imali drugačiju ekonomsku perspektivu, kada budu birali da mogu da žive bolje i drugačije od svog rada, da će onda manje obraćati pažnju na sve što se zbivalo u prošlosti. Niko nema nameru da stvari iz prošlosti zaboravlja. Svako ima svoj ugao iz kojeg to gleda i vidi, ali je potrebno da se razumeju potrebe drugog naroda - kazao je.

I posle odbijanja revizije presude protiv Srbije, u Beogradu nije bilo ni radosti, ni sviranja, iako bi, kako je rekao, to svi drugi na taj način iskoristili.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.