CELU VLADU BIH POHAPSIO, AKO PRIZNA KOSOVO, A POMILOVAO BIH I ZVEZDANA JOVANOVIĆA: Šešelj šokirao svojom izjavom!
Foto: Promo

vojvoda oštro

CELU VLADU BIH POHAPSIO, AKO PRIZNA KOSOVO, A POMILOVAO BIH I ZVEZDANA JOVANOVIĆA: Šešelj šokirao svojom izjavom!

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi u slučaju da bude izabran na tu funkciju, zaveo vanredno stanje i "pohapsio celu Vladu Srbije" ukoliko bi priznala nezavisnost Kosova i Metohije
Objavljeno: 21:28h

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Šešelj je kazao da ne veruje da bi aktuelni premijer Aleksandar Vučić pristao da potpiše pravno obavezujući sporazum sa Kosovom na kraju procesa evrointegracija Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ako bi Vlada Srbije priznala nezavisnost Kosova, zaveo bih vanredno stanje i pohapsio vladu. Kosovo se ne sme priznati nikada kao što se nikad ne sme brisati iz perambule Ustava Srbije - kazao je lider radikala.

Komentarišući zaoštravanje odnosa Beograda i Prištine, Šešelj je kazao da bi sa pozicije predsednika Srbije insistirao da se Briselski dijalog ne nastavi dok se ne sprovede sporazum o Zajednici srpskih opština "u kvalitativnom pogledu a ne kao neko udruženje".

- Insistirao bih i da EU garantuje imovinu Srbije na Kosovu i Metohiji kao i da se potpuno ispuni rezolucija UN 1244. Vučić i Dačić bi sarađivali sa mnom jer bih bio korektan ali i garant menjanja vlasti isključivo parlamentarnim izborima a ne pod uticajem stranih ambasada - kazao je Šešelj.

Po njegovim rečima, Srbija se od 90-ih godina promenila "na gore".

- Prvo je 12 godina dosovske vlasti sve uništilo, a onda su došli naprednjaci koji nas neprekidno obasipaju lažnim optimizmom - kazao je Šešelj.

Lider radikala je dodao i da je jedini u stanju da kao predsednik Srbije kontroliše rad vlade navodeći da bi bilo "smešno" ako bi Vuk Jeremić ili Saša Janković došli u poziciju da kontrolišu Aleksandra Vučića.

Predsednički kandidat SRS Vojislav Šešelj rekao je i da bi pomilovao Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića.

- Nema nikakvih dokaza da je ubio Đinđića. Vođen je režiran postupak, dobili ste poslasticu za kraj emisije, nemojte da se ljutite... Saslušavao ga je Rodoljub Milović, ništa nije priznao i pod batinama, a onda su mu pretili da će mu u uslovima vanrednog stanja likvidirati celu porodicu - naveo je Šešelj.

Na konstataciju autorke emisije da on to sve saznaje iz svojih izvora bliskih Zemunskom kriminalnom klanu, Šešelj je rekao da to znaju svi advokati u tom procesu i da je Jovanović potpisao izjavu bez prisustva svog advokata. - Ključ Đinđićevog ubistva je odgovor na pitanje ko je naredio da se streljaju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum, koji su živi uhapšeni, preslušavani, batinjani i na kraju ubijeni - zaključio je Šešelj. Istakao je i da se radovao ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, kao što su se radovali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, kao i da se zalaže za to da se utvrdi politička pozadina tog atentata.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.