Tači: Srbija nema imovinu na Kosovu! Ona nije naslednica SFRJ!
Foto: Beta

bezobrazno!

Tači: Srbija nema imovinu na Kosovu! Ona nije naslednica SFRJ!

- Srbija nije naslednik Jugoslavije. Odluka Vlade Kosova je pravedna, ustavna i zakonska. Privatna imovina je sveta i ne sme da se dira - tvrdi Tači
Objavljeno: 13:37h

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da Srbija nema imovinu na Kosovu i da je odluka kosovske vlade o imovini pravedna, ustavna i zakonska.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Srbija nije naslednik Jugoslavije. Odluka Vlade Kosova je pravedna, ustavna i zakonska. Privatna imovina je sveta i ne sme da se dira - tvrdi Tači, komentarišući odluku kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP KiM registruje na ime Kosova.

Tači je pozvao predstavnike Srba u centralnim institucijama da se vrate i poručio da je "možda u interesu Srbije da ih drži van njih, ali nije u interesu Srba na Kosovu". Dodaje da u narednom periodu treba doneti važne odluke, a među njima je i formiranje Zajednice srpskih opština. Za to su, kako je kazao, potrebni pripadnici srpske zajednice. - Kosovske institucije su spremne - poručio je Tači, prenosi RTV Kim.

foto: Fonet

On je na sastanku sa predstavnicima civilnog društva i medija u Medija centru u Čaglavici rekao i da će Kosovske bezbednosne snage biti moderna vojska i faktor mira i stabilnost na Kosovu i u regionu. Tači je, prenosi RTV Kim iz Čaglavice, kazao da je inicijativa za transformaciju BSK u vojsku u skladu sa Ustavom Kosova. Kakao kaže, od predstavnika Srba u institucijama čuo je da ih "Beograd ometa“ da podrže predlog transformacije BSK u vojsku. - Ne možemo se konsultovati sa Srbijom oko naših problema - poručio je Tači i dodao da Srbija ima isti odnos prema Kosovu kao i pre sukoba. - Kosovo je vaš dom, zajednička domovina u kojoj svi treba da živimo zajedno - poručio je Tači srpskoj zajednici i istakao da će vojsku Kosova činiti pripadnici svih zajednica. Tači je rekao da su Kosovske bezbednosne snage u praksi vojska, jer su njeni pripadici naoružani, a da je transformacija samo put ka učlanjenju u NATO. - Imaćemo i vojsku i partnerstvo sa SAD - kaže Tači.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.