SKORO NIKO NIJE ROĐEN U BG! Sledeći predsednik Srbije rođen je u... Evo iz kojih gradova dolaze kandidati (MAPA)
Foto: Fonet, Beta, Stefan Jokić

odakle li će biti?

SKORO NIKO NIJE ROĐEN U BG! Sledeći predsednik Srbije rođen je u... Evo iz kojih gradova dolaze kandidati (MAPA)

Aktuelni predsednik Tomislav Nikolić rođen je u Kragujevcu, prethodni Boris Tadić u Sarajevu, a Slobodan Milošević u Požarevcu
Objavljeno: 09:24h

Ako je suditi po mestu rođenja bivših predsednika Srbije, koji su rođeni u različitim gradovima što Srbije, što Bosne, onda bi i ovih 11 aktuelnih predsedničkih kandidata na predstojećim predsedničkim izborima 2. aprila imali jednako pravo, jer su i njihova mesta rođenja šarenolika.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Aktuelni predsednik Tomislav Nikolić rođen je u Kragujevcu, prethodni predsednik Boris Tadić u Sarajevu, a Slobodan Milošević u Požarevcu. Dakle, nijedan od njih trojice nije iz Beograda, pa ako budemo gledali mesto rođenja, trojica aktuelnih kandidata - Beograđana (Aleksandar Vučić, Vuk Jeremić i Aleksandar Popović) i nisu baš u prednosti u odnosu na druge koji dolaze iz unutrašnjosti Srbije, ali i iz Bosne.

Evo gde su rođeni aktuelni predsednički kandidati:

foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

Aleksandar Vučić, predsednički kandidat SNS rođen je u Beogradu 5. marta 1970. godine. Premijer Srbije je i predsednik Srpske napredne stranke.

foto: Beta

Saša Janković, predsednički kandidat za Srbiju bez straha rođen je u Loznici 24. aprila 1970. godine, i bivši je zaštitnik građana.

foto: Printscreen/Youtube

Vojislav Šešelj, predsednički kandidat Srpske radikalne stranke rođen je u Sarajevu 11. oktobra 1954. godine. Predsednik je SRS.

foto: Filip Plavčić

Vuk Jeremić, predsednički kandidat Moramo bolje rođen je u Beogradu 3. jula 1975. godine. Bivši je predsednik Generalne skupštine Organizacije ujedinjenih nacija i bivši ministar spoljnih poslova. Osnivač je i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Boško Obradović, predsednički kandidat Dveri rođen je u Čačku 23. avgusta 1976. godine. Osnivač je i predsednik političke stranke Srpskog sabora Dveri.

foto: Espreso

Saša Radulović, predsednički kandidat Pokreta Dosta je bilo rođen je u Bihaću 7. juna 1965. godine. Predsednik je Pokreta Dosta je bilo, i bivši ministar privrede.

foto: Fonet

Aleksandar Popović, predsednički kandidat DSS rođen je u Beogradu 20. oktobra 1971. godine. Bio je ministar nauke i zaštite životne sredine i ministar rudarstva i energetike.

foto: Beta

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i predsednički kandidat rođen je u Čajetini 24. maja 1960. godine.

foto: Fonet

Miroslav Parović, predsednički kandidat i predsednik predsedništva Narodnog slobodarskog pokreta rođen je u Zrenjaninu 14. jula 1984. godine.

foto: Nemanja Pančić

Nenad Čanak, predsednički kandidat i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine rođen je u Pančevu 2. novembra 1959. godine.

foto: Dragana Udovičić

Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli), predsednički kandidat i lider stranke Sarmuprobonisi rođen je u Mladenovcu 1991. godine.

foto: Filip Plavčić

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Aleksandar Popović, kandidat DSS za predsednika

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.