ŽIVKOVIĆ TVRDI: Bugarski tajkun je sponzor Fondacije Dragice Nikolić!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

sumnjiva posla

ŽIVKOVIĆ TVRDI: Bugarski tajkun je sponzor Fondacije Dragice Nikolić!

Narodni poslanik i bivši premijer danas je otkrio da je bugarsko specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv biznismena Cvetana Vasileva, kao i da ga traži Interpol, ali da ga Srbija, na čijoj teritoriji boravi od 2014. godine ne isporučuje
Objavljeno: 12:29h

Bugari ga terete, zajedno sa 17 saradnika, da su kao organizovana krimi grupa oštetili banku KTB za preko 1,5 milijardi evra, a optužnica je napisana na 5.000 strana, kazao je Živković.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je ukazao i na to da je 24. februara ove godine bila zakazana sednica povodom ekstradicije ovog biznismena Bugarskoj, ali je iz nepoznatog razloga otkazana.

foto: Filip Plavčić

Živković je podsetio da je Vasilev preko firme Glass Industry većinski vlasnik Srpske fabrike stakala, a da je prilikom ove kupovine njegova firma ostala dužna preko 6,5 miliona evra. Staklara za to vreme duguje 6 miliona evra EPS-u, i 30 miliona Srbijagasu.

foto: Zorana Jevtić

Živković je izjavio i da je predsednik nadzornog odbora fabrike Milorad Pušica iz SNS, a kako tvrdi narodni poslanik Živković, Pušica je na "čudan način" glavni poverilac ove fabrike.

Ipak, najzanimljivija teza Živkovića je da je bugarski biznismen sponzor fondacije koju vodi Nikolećeva žena, prva dama Srbije, Dragica, ali i da je aktuelni predsednik Srbije dobio na poklon od Staklare boce za rakiju koju pakuje kao čuvenu "tomovaču".

foto: Zorana Jevtić

Zato, tvrdi Živković, Vasilev uživa zaštitu predsednika Srbije. On je pozvao tužilaštvo da pokrene istragu i protiv premijera i predsednika naše zemlje povodom "pružanja zaštite" ovom bugarskom državljaninu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.